Foto: Guliver/Thinkstock
Sastojci:
- pileći file, 8 šnicli
- 230 g prezli
- 80 g parmezana
- 5 jaja, umućenih
- 100 g brašna
- prstohvat crvene mljevene paprike
- ulje
- pileći file, 8 šnicli
- 230 g prezli
- 80 g parmezana
- 5 jaja, umućenih
- 100 g brašna
- prstohvat crvene mljevene paprike
- ulje
Za fill :
- 4 čena bijelog luka, usitnjena
- 2 kašičice peršuna
- 200 g putera, mekog
- sok od pola limuna
- 4 čena bijelog luka, usitnjena
- 2 kašičice peršuna
- 200 g putera, mekog
- sok od pola limuna
Priprema
1. Pomiješajte sve sastojke za fil i po želji posolite. Napravite od smjese dva valjka i stavite u frižider da se stegnu. Možete napraviti i do tri dana unaprijed. Kada se smjesa dobro stegne, podijelite na 8 jednakih dijelova.
2. Stavite piletinu na dasku za sječenje i oštrim nožem napravite “džepove”. Pazite da ne probijete drugu stranu šnicle, jer će tu izaći puter.
3. U svaki džep stavite dio smjese sa puterom. Pritisnite blago rukama.
4. Pomiješajte parmezan i prezle i stavite u tanjir. U drugi tanjir stavite jaja. U treći tanjir stavite brašno, papriku i malo soli. Svaku punjenu šniclu najprije umočite u brašno, zatim jaja i na kraju u prezle. Umočite ih dva puta istim redosljedom, tako će biti hrskavije, i puter neće da iscuri. Potom ih stavite u frižider da se hlade bar sat vremena prije pripreme.
5. Rernu zagrijejte na 180 stepeni. U tavu stavite ulje i pržite šnicle 2-3 minute sa svake strane dok ne poprime zlatnu boju. Zatim ih stavite u tepsiju za pečenje, obloženu papirom za pečenje ili je nauljite. Pecite 20-25 minuta.
Izvor: pressonline
Nema komentara:
Objavi komentar