ponedjeljak, 15. veljače 2016.

Torta fantazija s voćem





Potrebno :


- 1 velika kora za  biskvit
- 30g zrelih jagoda, borovnica, malina
- 500 ml slatkog vrhnja i 1 želatin

Za preljev:
- 250 gr smrznutih malina
- 200 gr svježe ili smrznute borovnice
- 200 gr  narezane jagode

- 1 žlica šećera za glazuru

Priprema :

Stavite biskvitnu koru  ,pravougaonog oblika ,na plastičnom folijom obloženu tacnu za tortu,tako da ostavite sa obje duže strane  , pazeći da se preklapa sa strane tacne (lima), tako da možete ga preklopite preko deserta.
Umutite slatko vrhnje u koje ste dodali otopljenu želatinu ,do čvrstog snijega. Stavite sloj vrhnja preko biskvita ( otprilike polovinu vrhnja ),pazeći da ostane dovoljno za još jedan sloj.
 Pospite preko vrhnja, s redom jagoda, pored toga red borovnice, a uz to je red malina i sve pospite šećerom.
Pokrijte bobice sa slatkim vrhnjem,stavite preko vrhnja par tankih listova biskvita pa premažite sa slatkim vrhnjem.
 Čvrsto pritisnite, kako bi bili sigurni da su se popunile sve rupe.
 Preko vrhnja tortu završite ,odnosno ukrasite sa komadima voća koje ste ranije odvojili od mase kojom ste punili tortu,Preklopite plastičnom folijom na vrhu.
Stavite tortu u hladnjak da se stegne i dodatno sve poveže  ,bar na jedan sat ,najbolje je malo duže.
 Uklonite plastičnu foliju prije nego što želite poslužiti.

Nema komentara:

Objavi komentar