Potrebno :
- 1 velika kora
za biskvit
- 30g zrelih jagoda,
borovnica, malina
- 500 ml slatkog vrhnja i 1 želatin
Za preljev:
- 250 gr smrznutih
malina
- 200 gr svježe ili
smrznute borovnice
- 200 gr narezane jagode
- 1 žlica šećera za
glazuru
Priprema :
Stavite biskvitnu
koru ,pravougaonog oblika ,na
plastičnom folijom obloženu tacnu za tortu,tako da ostavite sa obje duže
strane , pazeći da se preklapa sa
strane tacne (lima), tako da možete ga preklopite preko deserta.
Umutite slatko vrhnje
u koje ste dodali otopljenu želatinu ,do čvrstog snijega. Stavite sloj vrhnja
preko biskvita ( otprilike polovinu vrhnja ),pazeći da ostane dovoljno za još
jedan sloj.
Pospite preko vrhnja, s redom jagoda, pored
toga red borovnice, a uz to je red malina i sve pospite šećerom.
Pokrijte bobice sa
slatkim vrhnjem,stavite preko vrhnja par tankih listova biskvita pa premažite
sa slatkim vrhnjem.
Čvrsto pritisnite, kako bi bili sigurni da su
se popunile sve rupe.
Preko vrhnja tortu završite ,odnosno ukrasite
sa komadima voća koje ste ranije odvojili od mase kojom ste punili
tortu,Preklopite plastičnom folijom na vrhu.
Stavite tortu u
hladnjak da se stegne i dodatno sve poveže
,bar na jedan sat ,najbolje je malo duže.
Uklonite
plastičnu foliju prije nego što želite poslužiti.
Nema komentara:
Objavi komentar