Potrebno :
- 115 gr
maslaca
- 180 gr
tamno smeđeg šećera
- 3 jaja srednje
veličine
- 190 gr
brašna
- 1 žličica praška za
pecivo
- 1 žličica soda
bikarbone
- Prstohvat soli
- 3 zrele banane
- ekstrakt vanilije 1
žličica
- 125 ml jogurta
- 3 žlice kokosa
- 50 gr
indijskih oraščića grubo isjeckani
Priprema :
Zagrijte pećnicu na 180 ° C.
Pripremite tepsiju ili pleh za pečenje sa
dnom 20cm promjera, podmažite maslacem i pospite sa malo brašna.
Napravite kremu od maslaca i šećera tako što
ćete mutiti zajedno dok ne postane svjetao i paperjast, a zatim dodajte jaja jedno
po jedno, pa sve zajedno dobro umiješajte.
Prosijati zajedno brašno, prašak za pecivo i
soda bikarbonu te dodajte prstohvat
soli.
Zatim
umiješati u maslac smjesu zajedno s kokosom i indijskim oraščićima.
Zgnječiti banane sa
jogurtom i ekstrakt vanilije i umiješajte u tijesto. Nemojte previše miješati.
Žlicom
istresite u svoj pripremljeni pleh za pečenje i pecite na srednjoj
polici vaše peći.
Pecite oko 35-45 minuta, odnosno sve dok dok nož ili čačkalica koju zabodete u sredinu
kolača ne bude čista bez lijepljenja tijesta.
Uklonite iz pećnice i ostavite da se ohladi
oko 10 minuta u tepsiji, a zatim prenijeti na žičani stalak i ostaviti da se potpuno ohladi.
Stavite na tortu tanjur, lagano pospite šećer za
glazuru.
Nema komentara:
Objavi komentar