ponedjeljak, 15. veljače 2016.

Banana kolač sa glazurom





Potrebno :


- 115  gr  maslaca
- 180  gr  tamno smeđeg  šećera
- 3 jaja srednje veličine
- 190  gr  brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica soda bikarbone
- Prstohvat soli
- 3 zrele banane
- ekstrakt vanilije 1 žličica
- 125 ml  jogurta
- 3 žlice  kokosa
- 50  gr  indijskih oraščića grubo isjeckani

Priprema :
 Zagrijte pećnicu na 180 ° C.
 Pripremite tepsiju ili pleh za pečenje sa dnom 20cm promjera, podmažite maslacem i pospite sa malo brašna.
 Napravite kremu od maslaca i šećera tako što ćete mutiti zajedno dok ne postane svjetao i paperjast, a zatim dodajte jaja jedno po jedno, pa sve zajedno dobro umiješajte.
 Prosijati zajedno brašno, prašak za pecivo i soda bikarbonu te  dodajte prstohvat soli.
 Zatim umiješati u maslac smjesu zajedno s kokosom i indijskim  oraščićima.


Zgnječiti banane sa jogurtom i ekstrakt vanilije i umiješajte u tijesto. Nemojte previše miješati.
 Žlicom  istresite u svoj pripremljeni pleh za pečenje i pecite na srednjoj polici vaše peći.
 Pecite oko 35-45 minuta, odnosno sve dok dok  nož ili čačkalica koju zabodete u sredinu kolača ne bude čista bez lijepljenja tijesta.
 Uklonite iz pećnice i ostavite da se ohladi oko 10 minuta u tepsiji, a zatim prenijeti na žičani  stalak i ostaviti da se potpuno ohladi.
 Stavite  na tortu tanjur, lagano pospite šećer za glazuru.

Nema komentara:

Objavi komentar