ponedjeljak, 15. veljače 2016.

LOSOS S MANGOM I ČILI PAPRIČICAMA




Potrebno :


- 6  losos filetia s kožom
- so , biber ,čili uprahu
- 1 žličica maslinovog ulja
Za preliv mango salsom:
- 2 zrela manga isječena na kocke
- 1 crveni luk sitno isjeckan
- 2 crvena čili papričice sitno isjeckane
- 2 žlice nasjeckanog korijandera

- 2 limete ( korica od jedne limete i sok od 2 limete )

- 1 žličica šećera i soli po ukusu

- 1 žlica maslinovog ulja



Priprema :


Dodajte u posudu  sastojke  za salsu i dobro promiješajte. Staviti na stranu.
Začinite   filete sa soli ,biberom i čilijem po vašem ukusu.
Zagrijati  dno  tave do veoma  vrućeg.
 Dodajte maslinovo ulje i u serijama pržiti svaku  stranu lososa oko 2 minute.
Ukoliko je potrebno pržite i duže sve dok  koža ne postane lijepo  hrskava.

 Izvadite iz tave i stavite na tanjur ili pladanj ,prelite mango salsom ili  poslužiti uz mango salsu  i uz izbor salata po vašem izboru.
                                                                                                                                                                                                

Nema komentara:

Objavi komentar