četvrtak, 25. veljače 2016.

Tunjevina s povrćem u slatko-kiselom prelivu


Evo jedan jako delikatesan ,ukusan a nadasve zdrav recept za vaš obrok....





Potrebno :

- 2 odresca tune
- 30 ml maslinovog ulja
- sok od 1 naranče
- 1 crveni luk sitno isjeckan
- 2 češanja češnjaka, sitno isjeckani
- 2 stabljike celera, sitno isjeckane
- 1 koromač , sitno isjeckan
- 1 prstohvat sušeni origano
- 15 ml kapari
- 1šaku  grožđica
- 2-3 žlice crnog vinskog octa pomiješano s prstohvatom šećera




Priprema :

Marinirati tunu u 1 žlici ulja, soku od naranče i začinima. Staviti 1 žlicu maslinovog ulja u velikoj tavi, umiješajte luk, češnjak, celer i komorač.
Kuhati na laganoj temperaturi oko10 minuta. Dodajte origano, kapari i grožđice. Prelijte octom, malo pojačajte temperaturu oko 2 min, a zatim kuhati na laganoj temperaturi još 2 min.
Ipržite  tune u vrućoj tavi , 2 do 3 minuta sa svake strane.
Poslužite uz povrće.

Nema komentara:

Objavi komentar