Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
petak, 26. veljače 2016.
Zimska pita s povrćem
Ovo jako ukusno jelo napravite veoma brzo i lako i obogatite svoj jelovnik obiljem vitamina i minerala iz povrća....
Potrebno :
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 glavice luka, narezane
- 1 žlica brašna
- 300g (oko 2 velike) mrkva,izrezane na prutiće
- ½ cvjetače,isječene na cvjetiće
- 4 češanja češnjaka, sitno narezana
- 1 ružmarina grančica, lišća sitno isjeckanog
- 400g sjeckanog paradajza
- 200g smrznutog graška
- 900g krumpira,izrezanog na komade
- 200ml mlijeka
Priprema :
Stavite 1 žlicu ulja u vatrostalnu posudu te zagrijte na srednjoj toploti.
Dodajte luk i kuhajte 10 minuta dok se smekša, a zatim umiješajte brašno i kuhajte još 2 minute.
Dodajte mrkvu, karfiol, češnjak i ružmarin i kuhajte 5 minuta, miješajući redovito, sve dok ne omekšaju,zatim dodajte rajčice u povrću, i šolju vode.
Pokrijte poklopcem i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta, a zatim uklonite poklopac i kuhajte 10-15 minuta više, dok se ne dobije gusti umak i povrće neskuha.
Ubacite začine, umiješajte grašak i kuhajte 1 min više.
U međuvremenu, kuhati krumpir oko10-15 minuta dok ne omekša.
Ocijedite, izgnječite tako da dobijete kašu ,potom dodajte mlijeko,začine i preostalo maslinovo ulje.
Zagrijte pećnicu. U vatrostalnu posudu istresite mješavinu povrća ,a odozgo preko povrća žlicom nanesite dobivenu kašu (pire ) od krumpira,povucite preko kaše nekoliko puta sa vilicom.
Stavite da se peče dok pita ne dobije zlatno-smeđu boju. Prijatno!
Izvor :Recept iz Dobra hrana magazin, veljače 2012. godine
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar