petak, 26. veljače 2016.

Zimska pita s povrćem


Ovo jako ukusno jelo napravite veoma brzo i lako i obogatite svoj jelovnik obiljem vitamina i minerala iz povrća....






Potrebno :

- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 glavice luka, narezane
- 1 žlica brašna
- 300g (oko 2 velike) mrkva,izrezane na prutiće
- ½ cvjetače,isječene na cvjetiće
- 4 češanja češnjaka, sitno narezana
- 1 ružmarina grančica, lišća sitno isjeckanog
- 400g  sjeckanog  paradajza
- 200g smrznutog  graška
- 900g krumpira,izrezanog na komade
-  200ml  mlijeka



Priprema :

Stavite 1 žlicu ulja u vatrostalnu  posudu te zagrijte na srednjoj toploti.

 Dodajte luk i kuhajte 10 minuta dok se smekša, a zatim umiješajte  brašno i kuhajte još 2 minute.

 Dodajte mrkvu, karfiol, češnjak i ružmarin i kuhajte 5 minuta, miješajući redovito, sve dok ne omekšaju,zatim dodajte rajčice u povrću, i šolju  vode.

 Pokrijte poklopcem i kuhajte na laganoj vatri 10 minuta, a zatim uklonite poklopac i kuhajte 10-15 minuta više, dok se ne dobije gusti umak  i povrće neskuha. 

 Ubacite začine, umiješajte grašak i kuhajte 1 min više.

U međuvremenu, kuhati krumpir oko10-15 minuta dok ne omekša.

 Ocijedite, izgnječite tako da dobijete kašu ,potom dodajte mlijeko,začine i preostalo maslinovo ulje.

Zagrijte pećnicu. U vatrostalnu posudu istresite mješavinu povrća ,a odozgo preko povrća žlicom nanesite dobivenu kašu (pire ) od krumpira,povucite preko kaše nekoliko puta sa vilicom.

Stavite da se peče dok pita ne dobije zlatno-smeđu boju. Prijatno!

Izvor :Recept iz Dobra hrana magazin, veljače 2012. godine

Nema komentara:

Objavi komentar