Mnoge zaposlene žene su u nedostatku slobodnog vremena , zato preporučujem ovaj recept,odličan je desert i priprema se veoma lako i brzo....
Potrebno :
- 250 g keksa (tipa petit beurre) bez glutena,
- 250 g keksa (tipa petit beurre) bez glutena,
- 200 g kiselih jabuka,
- cimet,
- med,
- badem i suhe šljive po želji.
Priprema:
- Jabuke oljuštite i izribajte, a potom ih stavite u odgovarajuću posudu i nalijte malo soka od jabuke.
- Nakon toga ih začinite cimetom, bademom i suhim šljivama.
- Kompot kuhajte oko 20 minuta, a potom jabuke ocijedite od soka u kom su se kuhale.
- Keks natopite u preostalom soku.
- Kada to uradite, pravite kolač tako što ćete u tepsiju stavljati red keksa, a zatim red fila od jabuke, dok ne potrošite predviđenu količinu.
- Kolač potom dobro ohladite u frižideru, a neposredno prije serviranja prelijte ga medom.
- Jabuke oljuštite i izribajte, a potom ih stavite u odgovarajuću posudu i nalijte malo soka od jabuke.
- Nakon toga ih začinite cimetom, bademom i suhim šljivama.
- Kompot kuhajte oko 20 minuta, a potom jabuke ocijedite od soka u kom su se kuhale.
- Keks natopite u preostalom soku.
- Kada to uradite, pravite kolač tako što ćete u tepsiju stavljati red keksa, a zatim red fila od jabuke, dok ne potrošite predviđenu količinu.
- Kolač potom dobro ohladite u frižideru, a neposredno prije serviranja prelijte ga medom.
Izvor: Life Content
Foto: Mladen Sekulić
Foto: Mladen Sekulić
Nema komentara:
Objavi komentar