ponedjeljak, 28. ožujka 2016.

Bavarska torta s jabukama


Ova fantastična torta veoma je jednostavna za napraviti a užitak je fantastičan,jako,jako ukusna......










Potrebno :

- 6 jabuka,srednje veličine

- 75g šećera

- 1 jaje

- 250g krem sira

- 1/2 kašičice cimeta

- 60g badema

- 1/2 kašičice ekstrakta vanilije


Priprema .

- Imiksati električnim mikserom maslac,vaniliju i brašno.

- Dobivenu smjesu stavite u pleh za pečenje dimenzije 23 cm,ravnomjerno rasporedite i pritisnite za dno pleha.

- U posebnoj posudi izmiksajte sir,šećer,jaje i vaniliju  da dobijete glatku masu koju ćete premazati preko kore koju ste prethodno stavili u pleh.

- Jabuke izrežite na kriške ,pospite ih mješavinom šećera i cimeta pa složite preko nadjeva od sira.

- Pecite u zagrijanoj pećnici na 230 C  oko 10 minuta ,a potom smanjite na 200 stepeni C pa pecite još 20 minuta.

- Pospite bademe po torti ,potom vratite u pećnicu i pecite dok bademi dobiju smeđkastu boju a jabuke fino omekšaju.

- Služite hladno ,potpuno ohlađeno.Tortu možete ukrasiti šlag kremom ili po vašoj želji.

Izvor :kuhar.ba

Nema komentara:

Objavi komentar