Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
ponedjeljak, 28. ožujka 2016.
Bavarska torta s jabukama
Ova fantastična torta veoma je jednostavna za napraviti a užitak je fantastičan,jako,jako ukusna......
Potrebno :
- 6 jabuka,srednje veličine
- 75g šećera
- 1 jaje
- 250g krem sira
- 1/2 kašičice cimeta
- 60g badema
- 1/2 kašičice ekstrakta vanilije
Priprema .
- Imiksati električnim mikserom maslac,vaniliju i brašno.
- Dobivenu smjesu stavite u pleh za pečenje dimenzije 23 cm,ravnomjerno rasporedite i pritisnite za dno pleha.
- U posebnoj posudi izmiksajte sir,šećer,jaje i vaniliju da dobijete glatku masu koju ćete premazati preko kore koju ste prethodno stavili u pleh.
- Jabuke izrežite na kriške ,pospite ih mješavinom šećera i cimeta pa složite preko nadjeva od sira.
- Pecite u zagrijanoj pećnici na 230 C oko 10 minuta ,a potom smanjite na 200 stepeni C pa pecite još 20 minuta.
- Pospite bademe po torti ,potom vratite u pećnicu i pecite dok bademi dobiju smeđkastu boju a jabuke fino omekšaju.
- Služite hladno ,potpuno ohlađeno.Tortu možete ukrasiti šlag kremom ili po vašoj želji.
Izvor :kuhar.ba
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar