Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
ponedjeljak, 28. ožujka 2016.
Sočna piletina u umaku od žumanjca
Ovaj recept za piletinu u umaku ,jako je jednostavan i ne oduzima puno vremena ,veoma ukusno i sočno...
Potrebno :
- 2 glavice isječenog crnog luka
- jedno pile isječeno na komade
- 1 kašika prošeka
- 1/2 kg očišćenih pečurki
- isjeckan peršunov list,po želji koliko volite(1 kašika svježeg)
- so,biber
- 5 žumanjaca
- kisela pavlaka
- masnoća za prženje
Priprema :
U šerpi zagrijati kašiku masnoće, pa dodati isječeni luk,malo ga propržiti,te dodati komade piletine koje ste nasolili i na zagrijanoj masnoći pržiti sa svih strana.
Kad se meso isprži,dodati mu isjeckanog peršunovog lista, očišćene pečurke,prošek,so i biber.Sve pržiti 15 minuta.
Zasebo u zdjelu razbiti žumanjca i mutiti sa kiselom pavlakom pa sipati u meso.Ostaviti da se malo krčka oko minut pa skinuti sa vatre.
Možete služiti i toplo i hladno kao i prilog uz druga jela od povrća uz sezonsku salatu.
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar