ponedjeljak, 28. ožujka 2016.

Sočna piletina u umaku od žumanjca


Ovaj recept za piletinu u umaku ,jako je jednostavan i ne oduzima puno vremena ,veoma ukusno i sočno...







Potrebno :

- 2 glavice isječenog crnog luka

- jedno pile isječeno na komade

- 1 kašika prošeka

- 1/2 kg očišćenih pečurki

- isjeckan peršunov list,po želji koliko volite(1 kašika svježeg)

- so,biber

- 5 žumanjaca

- kisela pavlaka

- masnoća za prženje


Priprema :

U šerpi zagrijati kašiku masnoće, pa dodati isječeni luk,malo ga propržiti,te dodati komade piletine koje ste nasolili i na zagrijanoj masnoći pržiti sa svih strana.


Kad se meso isprži,dodati mu isjeckanog peršunovog lista, očišćene pečurke,prošek,so i biber.Sve pržiti 15 minuta.

Zasebo u zdjelu razbiti žumanjca i mutiti sa kiselom pavlakom pa sipati u meso.Ostaviti da se malo krčka oko minut pa skinuti sa vatre.

Možete služiti i toplo i hladno kao i prilog uz druga jela od povrća uz sezonsku salatu.

Nema komentara:

Objavi komentar