subota, 26. ožujka 2016.

Španjolska pita od piletine


Pečene paprike, masline i paprika u kombinaciji sa piletinom ,dat će veličanstven miris i neodoljiv okus ovom jelu. To je odličan način da iskoristite ostatak kuhane piletine,koju niste upotrijebili.





Potrebno :

- 1kg krumpira,isjeckanog na kocke

- 3 žličice  paprike,po mogućnosti dimljene

- 2 žličice maslinovog ulja

- 2 glavice luka,isjeckane

- 2 češanj češnjaka, zdrobljena

- 2 x 400g konzerve nasjeckanih rajčica

- 300g kuhane piletine, isjeckane

- 140g pečene paprika iz staklenke, narezane 

- nekoliko Kalamata masline, prepolovljene



Priprema :

Zagrijati  pećnicu na 200C. Kuhajte krumpir oko 15-20 minuta, dok ne omekša. Ocijedite, vratite u tavu, a zatim zgnječite s  začinima po vašem izbor ( so,vegeta,peršun,bosiok) i 2 žličice paprike.

U međuvremenu, zagrijte ulje u velikoj tavi, a zatim popržite luk i češnjak na nekoliko minuta dok se ne omekša. Umiješajte preostale paprike pržite 1 min, dodati rajčice, sve zajedno još malo pirjati.

 Spojite krompir sa dobijenom smjesom luka,paprike i rajčice pa istresite u veliku vatrostalnu posudu, a zatim umiješajte piletinu, paprike, masline i  začine.

Žlicom prelite malo putera preko kaša, a zatim pecite 15 minuta dok  kaša postane  zlatne boje na vrhu i umak počne ključati.

Izvor :Recept iz Dobra hrana magazin, travanj 2009. godine

Nema komentara:

Objavi komentar