Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
subota, 26. ožujka 2016.
Španjolska pita od piletine
Pečene paprike, masline i paprika u kombinaciji sa piletinom ,dat će veličanstven miris i neodoljiv okus ovom jelu. To je odličan način da iskoristite ostatak kuhane piletine,koju niste upotrijebili.
Potrebno :
- 1kg krumpira,isjeckanog na kocke
- 3 žličice paprike,po mogućnosti dimljene
- 2 žličice maslinovog ulja
- 2 glavice luka,isjeckane
- 2 češanj češnjaka, zdrobljena
- 2 x 400g konzerve nasjeckanih rajčica
- 300g kuhane piletine, isjeckane
- 140g pečene paprika iz staklenke, narezane
- nekoliko Kalamata masline, prepolovljene
Priprema :
Zagrijati pećnicu na 200C. Kuhajte krumpir oko 15-20 minuta, dok ne omekša. Ocijedite, vratite u tavu, a zatim zgnječite s začinima po vašem izbor ( so,vegeta,peršun,bosiok) i 2 žličice paprike.
U međuvremenu, zagrijte ulje u velikoj tavi, a zatim popržite luk i češnjak na nekoliko minuta dok se ne omekša. Umiješajte preostale paprike pržite 1 min, dodati rajčice, sve zajedno još malo pirjati.
Spojite krompir sa dobijenom smjesom luka,paprike i rajčice pa istresite u veliku vatrostalnu posudu, a zatim umiješajte piletinu, paprike, masline i začine.
Žlicom prelite malo putera preko kaša, a zatim pecite 15 minuta dok kaša postane zlatne boje na vrhu i umak počne ključati.
Izvor :Recept iz Dobra hrana magazin, travanj 2009. godine
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar