Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
subota, 26. ožujka 2016.
Pita s krumpirom na indijski način
Ovo je klasično vegetarijansko jelo,jako,jako ukusno sa puno okusa i neodoljivim mirisom začina,može se služiti i topla i hladna,ukus je uvijek fantastičan.....
Potrebno :
- 700 g krumpira, narezan na kocke
- 400g slatkog krumpira,narezan na kocke
- 1 glavica luka, isjeckan
- 1 žlica maslinovog ulja
- 1 žličica kumin sjemena
- 2 češanja češnjaka, zdrobljena
- 1 crvena čili, sitno sjeckani
- 1 manji komad đumbira, ribani
- 1 žličica začina kumin, korijander i garam masala
- prstohvat suhog čilija
- 200g smrznutog graška
- sok od jednog limuna,limun isiječen na tanke komade
- 25g maslaca, rastopljeni
- 275g pakiranje gotovih jufki
- ½ žličice maka
Priprema :
Stavite krumpir u velikoj šerpi hladne, posoljene vode, a zatim dovesti do kuhati.
Kuhajte krumpir oko 5 minuta ,dodajte slatki krumpir i nastavite kuhati još 8 minuta,dok ne omekša.
Pržiti luk na ulju dok ne omekša, dodajte sjemenke kumina te pržite1 min, a zatim umiješajte češnjak, čili i đumbir s ostalim začinima. Kuhati još 2-3 minuta, a zatim isključite vatru i umiješajte u krumpir s graškom sokom od limuna i korijanderom
.
Zagrijati pećnicu na 190C . Prepoloviti gotove jufke i koristiti dvije trećine njih, stavite u podmazanu puterom tepsiju za pečenje listove jufke tako da svaki premažete pomoću ćetkice rastopljenim puterom,pazite da ostavite malo veće listove tako da prelaze preko rubova tepsije.
Istresite pripremljeni fil od krompira i ostalih sastojaka pa preklopite sa ostatkom jufki koje ćete takođe svaku premazati sa puterom.
Višak jufke ,koji je bio preko ruba tepsije ,spojite i urolajte do zidova tepsije.
Napravite nekoliko proreze na vrhu tijesta i nanesite četkicom preko cijele površine preostali maslac. Pospite sjemenkama maka.
Pecite 40-45 minuta do zlatno smeđe boje. Poslužite bilo toplo ili na sobnoj temperaturi sa komadima limuna.
Izvor :Recept iz Dobrog hrane časopisa, siječanj 2011
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar