Potrebno :
- 200g tamne čokolade (70% kakaa)
- 200g bijele čokolade
- 250g pakiranje neslan maslac, izrezati na kockice
- 300g šećera
- 4 jaja
- 140 g običnog brašna
Priprema :
Premazati maslacem 23 cm kvadratnih pleh za Brownie pravougaonog oblika.
Zagrijati rernu na 180C /.
Stavite tamnu i bijelu čokoladu u DVIJE odvojene velike zdjele i dodajte polovinu maslaca u svaku.
Otopite čokoladu i maslac u mikrovalnoj na 1,5 minut , izmiješajte,ako je potrebno vratite ponovo da se potpuno istopi čokolada i maslac.
Dodajte po 150g šećera i 2 jaja koje ste prethodno izlupali ,za svaku posudu, zatim mutite da masa postane glatka i sjajna.
Potom u tamnu masu dodajte 50g brašna ,a ua bijelu čokoladnu masu 90g brašna,dobro izmiješajte svaku masu posebno.
Uzmite dvije žlice i naizmjenično sipajte obje mase ,drvenom kašikom napravite mali vrtlog u plehu za pečenje od izlivenog tijesta,kako bi dobili izgled kao za mramorni kolač.
Pecite 35 minuta ili dok brownies dobiju blijedo zlatnu koricu.
Ostavite da se potpuno ohladi u plehu prije nego što isječete na ukusne kvadratne komade.
U hermetički zatvorenoj posudi mogu zadržati svježinu i do 3 dana a zamrznuti i do mjesec.
Izvor : Dobra hrana magazin
Nema komentara:
Objavi komentar