petak, 25. ožujka 2016.

Ukusni crno-bijeli brownies

Neodoljivi,savršeni,veoma ukusni,jamiiii





Potrebno :

- 200g tamne čokolade (70% kakaa)

- 200g bijele čokolade

- 250g pakiranje neslan maslac, izrezati na kockice

- 300g  šećera

- 4 jaja

- 140 g običnog brašna


Priprema :


Premazati maslacem 23 cm kvadratnih  pleh za Brownie pravougaonog oblika.

Zagrijati  rernu na 180C /.

 Stavite tamnu i bijelu čokoladu u DVIJE odvojene velike zdjele i dodajte polovinu maslaca u  svaku.


Otopite čokoladu i maslac u mikrovalnoj na 1,5 minut , izmiješajte,ako je potrebno vratite ponovo da se potpuno istopi čokolada i maslac.

Dodajte po 150g šećera i 2  jaja koje ste prethodno izlupali ,za  svaku posudu,  zatim mutite da masa postane glatka i sjajna.

Potom u tamnu masu dodajte 50g brašna  ,a ua bijelu čokoladnu masu 90g brašna,dobro izmiješajte svaku masu posebno.

Uzmite dvije žlice i naizmjenično sipajte  obje mase ,drvenom kašikom napravite mali vrtlog u plehu za pečenje od izlivenog tijesta,kako bi dobili izgled kao za mramorni kolač.

Pecite 35 minuta ili dok brownies dobiju blijedo zlatnu koricu.

Ostavite da se potpuno ohladi u plehu prije nego što isječete  na ukusne kvadratne komade.

U hermetički zatvorenoj posudi mogu zadržati svježinu  i do 3 dana a zamrznuti i do mjesec.


Izvor : Dobra hrana magazin







Nema komentara:

Objavi komentar