petak, 25. ožujka 2016.

Čokoladna mramorna torta


Ovaj klasični mramorni kolač budi sjećanja na djetinjstvo ,jednostavno i brzo napravite za svoje ukućane i uživajte u slasnom okusu.......





Potrebno :

- 225 g maslaca , omekšanog

- 225g šećera 

- 4 jaja

- 225 g samodizajućeg  brašna,ili obično brašno sa praškom za pecivo

- 3 žlice mlijeka

- ekstrakt vanilije 1 žličica

- 2 žlice kakaa u prahu


Priprema :


- Zagrijati pećnicu na 180 ° C. Nauljite 20cm veličine pleh za kolače kositra i stavite masni papir.

- Umutite maslac i šećer,dodajte jaja jedno po jedno ,neprestano miješajući,ponovo izmiješajte,potom dodajte ostale sastojke izuzev kakaoa,da masa bude glatka i sjajna. 

- Podijeliti smjesu u 2 zdjele. Umiješajte kakao u smjesu u jednoj od zdjele.

 - Uzmite 2 žlice te ih koristiti da se miješa čokoladna smjesa i smjesa od vanilije  u tepsiju naizmjenično.

 - Uzmite viljušku i napravite vrtlog  smjese u plehu nekoliko puta za stvaranje mramornog efekta.

- Ispeći tortu za 45-55 minuta, sve dok  drveni štapić umetnut u sredinu  izađe čist.

- Prebaciti na stalak za hlađenje i ostaviti da se ohladi. Torta će  zadržati svježinu i do 3 dana u hermetičkoj posudi

- Ako želite tortu možete posuti štaub šećerom.

Izvor : Dobra hrana magazin

Nema komentara:

Objavi komentar