Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
petak, 25. ožujka 2016.
Čokoladna mramorna torta
Ovaj klasični mramorni kolač budi sjećanja na djetinjstvo ,jednostavno i brzo napravite za svoje ukućane i uživajte u slasnom okusu.......
Potrebno :
- 225 g maslaca , omekšanog
- 225g šećera
- 4 jaja
- 225 g samodizajućeg brašna,ili obično brašno sa praškom za pecivo
- 3 žlice mlijeka
- ekstrakt vanilije 1 žličica
- 2 žlice kakaa u prahu
Priprema :
- Zagrijati pećnicu na 180 ° C. Nauljite 20cm veličine pleh za kolače kositra i stavite masni papir.
- Umutite maslac i šećer,dodajte jaja jedno po jedno ,neprestano miješajući,ponovo izmiješajte,potom dodajte ostale sastojke izuzev kakaoa,da masa bude glatka i sjajna.
- Podijeliti smjesu u 2 zdjele. Umiješajte kakao u smjesu u jednoj od zdjele.
- Uzmite 2 žlice te ih koristiti da se miješa čokoladna smjesa i smjesa od vanilije u tepsiju naizmjenično.
- Uzmite viljušku i napravite vrtlog smjese u plehu nekoliko puta za stvaranje mramornog efekta.
- Ispeći tortu za 45-55 minuta, sve dok drveni štapić umetnut u sredinu izađe čist.
- Prebaciti na stalak za hlađenje i ostaviti da se ohladi. Torta će zadržati svježinu i do 3 dana u hermetičkoj posudi
- Ako želite tortu možete posuti štaub šećerom.
Izvor : Dobra hrana magazin
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar