Potrebno :
- 500g junećeg mesa od buta
- 250g svinjskog mesa od vrata bez kostiju
- 2 glavice luka
- 50g dimljene slanine
- 1 mrkva , izrendana
- 2 češnja češnjaka
- 1/2 kašičice crvene ljute paprike
- 1 manji paradajz
- 1 kašičica peršuna,svježeg
- 1 dl crnog vina i 1 lovorov list
- 1/2 kašika brašna i malo aleve paprike
Priprema :
- Juneće i svinjsko meso isjeći na krupnije komade, slaninu na štapiće, a crni i bijeli luk što sitnije isjeckati.
- Mrkvu očistiti i izrendati na krupno rende i paradajz isjeći na kocke.
- Na ulju propržiti crni luk i slaninu, zatim dodati junetinu, te i nju kratko propržiti.
- Potom dodati mrkvu, suhu papriku, bijeli luk i paradajz, sipati crno vino i vodu da ogrezne, pa kuhati na umjerenoj temperaturi.
- Kada je junetina napola gotova, dodati svinjsko meso i lovorov list.
- Posebno umutiti brašno, mljevenu papriku i malo vode, pa dodati u gulaš pred kraj kuhanja.
- Posuti peršunom, dodati papriku, začiniti po ukusu i ostaviti da se kuha na umjerenoj temepaturi dok se ne dobije odgovarajuća gustina.
- Služite uz tjesteninu,rižu,pire krompir ili povrće po vašem izboru a može i kao samostalno jelo i tako je jako ukusno!
·
·
Nema komentara:
Objavi komentar