nedjelja, 3. travnja 2016.

Ukusni i neodoljivi gulaš

Iznenadite svoje ukućane i napravite ovaj mirisni i jako ukusni gulaš kojem prosto neće odoliti niko!











Potrebno :

- 500g junećeg mesa od buta

- 250g svinjskog mesa od vrata bez kostiju

- 2 glavice luka

- 50g dimljene slanine

- 1 mrkva , izrendana

- 2 češnja češnjaka

- 1/2 kašičice crvene ljute paprike

- 1 manji paradajz

- 1 kašičica peršuna,svježeg

- 1 dl crnog vina i 1 lovorov list

- 1/2 kašika brašna i malo aleve paprike




Priprema :

- Juneće i svinjsko meso isjeći na krupnije komade, slaninu na štapiće, a crni i bijeli luk što sitnije isjeckati.

-  Mrkvu očistiti i izrendati na krupno rende i paradajz isjeći na kocke.



-  Na ulju propržiti crni luk i slaninu, zatim dodati junetinu, te i nju kratko propržiti.


-  Potom dodati mrkvu, suhu papriku, bijeli luk i paradajz, sipati crno vino i vodu da ogrezne, pa kuhati na umjerenoj temperaturi.


-  Kada je junetina napola gotova, dodati svinjsko meso i lovorov list.


-  Posebno umutiti brašno, mljevenu papriku i malo vode, pa dodati u gulaš pred kraj kuhanja.


-  Posuti peršunom, dodati papriku, začiniti po ukusu i ostaviti da se kuha na umjerenoj temepaturi dok se ne dobije odgovarajuća gustina.

- Služite uz tjesteninu,rižu,pire krompir ili povrće po vašem izboru a može i kao samostalno jelo i tako je jako ukusno!


·                 
·          

Nema komentara:

Objavi komentar