srijeda, 20. srpnja 2016.

Napravite svoje slatko piće medovaču-rakiju/liker s medom


Da li ste možda čuli za rakiju od meda,zvanu medovača,kad je jednom napravite vjerijem da će vas oduševiti kao što je i mene njen slatkasti ukus poput likera,aromatičnost i pitkost,želit ćete da je stalno imate u svom bifeu kao kapljicu slatkog užitka.Anapravite je veoma lako i jednostavno,evo kako.....



Sastojci:
-   0,5 kg najboljeg aromatičnog meda (od lipe ili akacije),
-  0,8 l lozovače,
-  0,1 l prokuhane ili destilirane vode, 
- 0,1 l suhog bijelog vina, 
-  1 limun (korica), prstohvat korijandera
Priprema:
 Med se ulije u veći lonac i uz miješanje umjereno zagrije da postane tekući. Lonac se odmakne od grijaće ploče. Ako je med dovoljno tekući, dodaju se loza, prokuhana voda, bijelo vino, naribana limunova kora i usitnjeni korijander uz stalno miješanje. Tako pripremljena smjesa ulijeva se u boce koje se dobro zatvore. Nakon dva mjeseca stajanja smjesa se filtrira, a rakija ulije u čiste boce. Što duže stoji, to je bolja!
Ova MEDENA RAKIJA-LIKER je kao vino,što duže stoji to je ukusnija,ali vjerujte da vam sigurno neće dugo stojati ,već ćete praviti drugu,živioo...
Izvor:Azramag

Nema komentara:

Objavi komentar