srijeda, 20. srpnja 2016.

Rolovana piletina s povrćem na brzake


Piletina se može pripremiti na razne načine i znamo da je veoma ukusna bilo pržena ili kuhana,pošto je sezona ljeta i imamo na dohvat ruke povrća u izobilju,zašto danas ne biste napravili rolovanu piletinu sa povrćem,fantastičnog ukusa i mirisa a veoma jednostavna za pripremu,evo kako.....




Potrebno je.

- 600g pilećeg bijelog mesa
- 400g pečene ili pržene paprike(mogu i iz tegle)
- 40g obarene blitve ili špinata
- 40g dimljenog sira
- 300g tikvice
- 200g mrkve
- celer list,so,biber i drugi začini po želji( ja stavljam malo vegete)

Priprema.


Bijelo pileće meso rastanjite udarajući sa drvenim tučkom za meso.Pospite začinima,stavite papriku,malo blitve i listove dimljenog sira.Urolajte piletinu sa ovim punjenjem,ako treba na krajevima spojite pomoću drvenih čačkalica,te pržite na zagrijanom ulju sa svih strana.

Tikvice i mrkvu isjeći na tanke štapiće pa pržiti na ulju u kojem ste pržili rolovanu piletinu,otprilike oko 5 minuta,dodati začine,so i biber kao i listove celera pa pržiti još dvije do tri minute duže.

Servirati na tanjure rolovanu piletinu uz ovo ukusno prženo povrće uz sezonsku salatu a možete dodati i omiljeni umak,služiti dok je toplo uz čašu hladnog vina.Prijatno!

Savjet:Ovako možete pripremiti i rolovanu teletinu ili svinjetinu.Dobar tek!



























Nema komentara:

Objavi komentar