subota, 2. srpnja 2016.

Mirisna šljivopita

Uvijek kada krene sezona šljiva ,ovo je omiljena i neizbježna poslastica skoro u svakom kućanstvu,jednostavna,brza i laka i veomaaa ukusna.....




Sastojci:
-  1 kg zrelih šljiva
-  brašno, šećer, prezla (po želji)
-  puter , vanilija, rum, cimet
Priprema:
Šljive operite i izvadite košpice. Tepsiju u kojoj ćete peći šljive, podmažite s malo putera. Svaku očišćenu šljivu uvaljajte u brašno (i/li prezle) i složite u tepsiju.
 Kad ste sve šljive utrošili, pospite cimetom i vanilijom. Dodajte kašiku-dvije ruma i ubacite u zagrijanu rernu. Pecite 30-ak minuta. Kad se brašno natopi sokom iz šljiva, i postane kao tijesto, šljivopita je pečena.
Dobar tek i uživajte u ovoj slasnoj piti!
Izvor:Azramag.ba

Nema komentara:

Objavi komentar