petak, 29. srpnja 2016.

Posni gulaš od tikvice


Želite zdravo da se hranite,evo idealan recpt za vas,niskokalorični a uz to veoma zdrav i ukusan gulaš od tikvice ili bundave,sigurna sam da će vas oduševiti i ukusom i mirisom.....




Potrebno:
-  800 g tikvice/bundave,
-  2 glavice crnog luka, čehno bijelog luka, 
-  1 mrkva
-  svježa crvena paprika,
-  kašika pirea od paradajza,
-  2 kašike mljevene paprike,
-  2 lista lovora, 
-  2 kašike ulja,
-  5 dl crnog vina, 
-  na vrh noža mljevenog kima, so, biber,  kašika majčine dušice, 

Priprema:
 Meso tikve isijecite na kockice. Sitno isjeckajte crni luk, a bijeli izgnječite. Papriku i mrkvu, također, sitno isjeckajte. Na zagrijanom ulju propržite crni luk, umiješajte pire od paradajza, zatim mljevenu crvenu papriku, so i biber, pa zalijte vinom.
 Dodajte i sve preostale sastojke, osim kockica tikve. Supu kuhajte dok ne dostigne gustinu gulaša, a potom umiješajte i kockice tikve. Kuhajte dok tikva ne omekša i gulaš servirajte uz prepečen crni hljeb.Možete dodati prilikom serviranja po jednu kašiku pavlake i malo isjeckanog peršunovog lista.Dobar tek!
Ovo jelo je jako zdravo i ukusno i trebalo bi ga pripremati bar jedanput sedmično.

Nema komentara:

Objavi komentar