Osvježite se ovim izuzetnim voćnim užitkom u toplim ljetnim danima,veoma ga je jednostavno napraviti,lagan,ukusan jednostavno fantastičan......
Potrebno za koru:
- 120 g brašna,
- 60 g gustina,
- 2 jaja,
- 100 g šećera,
- kašičica praška za pecivo,
- 2-3 kašike vode
Potrebno za fil
- 500 g mascarponea,
- 2 jaja,
- 150 g šećera,
- 1 limun,
- 2 kesice želatina,
- 500 ml slatke pavlake
- 500 g crnog grožđa, šećer u prahu
Priprema:
Za koru umutite žumanjca s polovinom šećera i vodom. Posebno umutite bjelanjca s preostalim šećerom i lagano sastavite s umućenim žumanjcima. Dodajte brašno, gustin i prašak za pecivo. Tijesto razvijte i njime obložite okrugli podmazani kalup. Pecite 25 minuta na 200 stepeni.
Za fil umutite sir, žumanjca, šećer i limunov sok i ocijeđeni želatin koji je odstajao u vreloj vodi. Pjenasto umutite bjelanjca i sastavite sa sirom. Zatim dobro umiješajte pavlaku u smjesu od sira. Fil sipajte u kalup s korom, odozgo možete staviti malo sirupa od grožđa ,poredajte bobice i pospite šećerom ako želite slađi kolač.Dobar tek!
Idealan je nakon ručka ili kao poslastica u večernjim satima jer je veoma lagan i kremast.
Izvor:Azramag

Nema komentara:
Objavi komentar