utorak, 26. srpnja 2016.

Jednostavni kolač s grožđem na brzaka


Ovaj recept sam nedavno pronašla i svojom jednostavnošću a uz to fantastičnim ukusom i zanosnim mirisom voća prosto oduševio,vjerujem da će i vas......


Potrebno:
- 150 g bijelog pšeničnog brašna,
-  75 g kukuruznog brašna, 
- 1 kašičica praška za pecivo, prstohvat soli,
- 2 velika jaja, 100 g šećera, 
- 1 dl ulja, 0,5 dl mlijeka, 1 vanilin šećer, naribana korica pola limuna, 
- 2 šolje očišćenog crnog grožđa, 
- šećer u prahu za posipanje
Priprema:

Umutite mikserom jaja i šećer, dodajte ulje, mlijeko, vanilin šećer i naribanu limunovu koricu. Pomiješajte obje vrsta brašna s praškom za pecivo, pa lagano umiješajte u umućena jaja.
Kalup za pečenje (prečnika 26 cm) namažite puterom i pospite s malo brašna. Sipajte pripremljenu smjesu i po površini pobacajte polovinu zrna grožđa, a drugu polovinu sačuvajte za kasnije jer će tako zrna samo delimično potonuti i ostat će vidljiva. Pecite u prethodno zagrijanoj rerni na 180 stepeni 10-ak minuta, zatim izvadite kolač i pospite preostalim zrnima grožđa. Vratite kolač u rernu i pecite još 30-40 minuta sve dok se tijesto ne odvoji od ivica kalupa. Gotov kolač pospite šećerom u prahu.
Naravno da možete koristiti i drugo bobičasto voće za ovaj recept kao što su borovnice i ribizle.Uživajte u ovoj poslastici uz popodnevnu kafu ili čaj!
Izvor:Azramagazin

Nema komentara:

Objavi komentar