Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
četvrtak, 29. rujna 2016.
Kolač bez mrvice brašna - ukusni palenta kolač s limunom
Zamislite kolač bez brašna sa neodoljivim mirisom i ukusom limuna ,sa hrskavim bademima uz mascarpone sir ili voćni jogurt,odličan niskokaloričan desert i za one koji su na dijeti a uz to jako zdrav,zaista pravi užitak u svakom zalogaju.....
Potrebno:
- 2 limuna
- 140g putera
- 3 jaja
- 250g šećera
- 200g mljevenog badema
- 175g palente
- 1 kašičice bez glutena praška za pecivo
- mascarpone sir
Za glazuru ( posipanje ):
- 140g štaub šećera
- sok 1 limuna
Priprema:
Podazati sa omekšalim puterom modl za kolač veličine 23cm. Zagrijati pećnicu na 180C . Stavite limun u šerpu i prelite ih s hladnom vodom. Pustite da voda prokuha , potom je ocijedite, preliti ponovo još hladnom vodom, zatim kuvajte 1 sat sve dok limun postane stvarno mekan. Ocijedite limun dobro. Kada se limun ohladio, prepoloviti ih, izvadite sjemenke i stavite u procesor hrane,potom snažno miksajte dok se pretvori u pire.
Dodajte sve ostale sastojke i nastaviti miješati dok dobijete kompaktno tijesato. Istresite tijesto u kalup za tortu i pecite 40-50 minuta do zlatne boje i dok počne da se tijesto sa strane odvaja od strana modla za pečenje .
Dok se kolač peče, iskoristite vrijeme da napravite glazuru, miješanjem šećera sa sokom od limuna. Kada je kolač je spreman, izvadite iz pećnice i ostavite da se ohladi malo. Dok je još topao, preliti ga spremljenom glazurom i ostaviti da se potpuno ohladi. Poslužite sa mascarpone ili umućenim slatkim vrhnjem a može i neki voćni jogurt po izboru . Dobar tek!
Izvor:Dobra hrana magazin
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar