četvrtak, 13. listopada 2016.

Integralni biskvit sa orasima i zobenim pahuljicama - jedi zdravo


Želite zdravo da se hranite, bez štetnih šećera, bijelog brašna pa čak i bez jaja,zvuči nevjerojatno ali istinito,danas dijelim s vama makrobiotičke keksiće po receptu Dr.Slobodanke Babić.Keksići su zaista fantastični,probajte i uživajte u savršenom zalogaju zadovoljstva....





Potrebno:

  • 2 šoljice zobenih pahuljica
  • 1 šoljica integralnog brašna
  • 1 šoljica brašna 850
  • 2 šoljice sveže soje ili šoljica suve (umesto soje mogu se dodati pšenične klice)
  •  2 šolje ribanih jabuka
  • 1/2 šoljice ulja 
  • 2 šoljice mlevenih oraha
  • 2 praška za pecivo
  • prstohvat soli 
  • 1šoljica slada ili meda
  • 1/2 šoljice jabukovog sirupa ili 3 šoljice jabukovog soka bez šećera
  • 2 kašičice ruma
  • nekoliko kapi stevije (za slađi ukus)
  • vode ili mleka po potrebi da se dobije željena gustina.

Priprema:

Izmešati suve sastojke posebno, tečne posebno i onda lagano pomešati tečne u suve. 

Slad ili med rastopiti u jabukovom soku ili vodi. Dodati malo stevije i ako je potrebno još malo tople vode da se slad rastopi. Ovu slatku tečnost dodamo prvobitnoj smesi i lagano mešamo. 

Gustina mora biti takva da može da se lije ali se kašikom poravnava u namazanoj i posutoj tepsiji.

Debljina je 1 do 2 prsta, zavisi od toga kakav kolač ćemo praviti od ovog biskvita.


Peče se 30 do 45 minuta na temperaturi od 200 °C.



Izvor:nutricia.rs

Nema komentara:

Objavi komentar