Želite zdravo da se hranite, bez štetnih šećera, bijelog brašna pa čak i bez jaja,zvuči nevjerojatno ali istinito,danas dijelim s vama makrobiotičke keksiće po receptu Dr.Slobodanke Babić.Keksići su zaista fantastični,probajte i uživajte u savršenom zalogaju zadovoljstva....
Potrebno:
- 2 šoljice zobenih pahuljica
- 1 šoljica integralnog brašna
- 1 šoljica brašna 850
- 2 šoljice sveže soje ili šoljica suve (umesto soje mogu se dodati pšenične klice)
- 2 šolje ribanih jabuka
- 1/2 šoljice ulja
- 2 šoljice mlevenih oraha
- 2 praška za pecivo
- prstohvat soli
- 1šoljica slada ili meda
- 1/2 šoljice jabukovog sirupa ili 3 šoljice jabukovog soka bez šećera
- 2 kašičice ruma
- nekoliko kapi stevije (za slađi ukus)
- vode ili mleka po potrebi da se dobije željena gustina.
Priprema:
Slad ili med rastopiti u jabukovom soku ili vodi. Dodati malo stevije i ako je potrebno još malo tople vode da se slad rastopi. Ovu slatku tečnost dodamo prvobitnoj smesi i lagano mešamo.
Gustina mora biti takva da može da se lije ali se kašikom poravnava u namazanoj i posutoj tepsiji.
Debljina je 1 do 2 prsta, zavisi od toga kakav kolač ćemo praviti od ovog biskvita.
Peče se 30 do 45 minuta na temperaturi od 200 °C.
Izvor:nutricia.rs
Nema komentara:
Objavi komentar