Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
četvrtak, 13. listopada 2016.
Kako napraviti hljeb od heljde - kreni zdravo da se hraniš
Ako želite zdravo da se hranite,u svoj jelovnik obavezno uvrstite heljdino brašno , jer nijedna druga žitarica ne sadrži tolike količine mineralnih sastojaka kao što su kalijum, fosfor, kalcijum, a nisu zanemarljive ni količine magnezijuma, natrijuma i gvožđa.Evo danas izuzetan i jednostavan recept za hljeb od heljdinog brašna ,ne trošite novce na kupovinu hljeba nego ga pripremite u svom domu ,jednostavno i lako,evo kako....
Potrebno:
- 200 g heljdinog brasna
- 200 g integralnog psenicnog brasna
- 100 g razanog brasna
- 1 prasak za pecivo malo sode bikarbone
- 4 kasike maslinovog ulja
- pola kasike kima
- 1 kasika semena lana
- malo ruzmarina
- pola litra vode
- malo soli
Priprema:
Pomiješati sve sastojke i ostaviti preko noci da fermentišu.
Sutradan u odgovarajuću tepsiju/pleh za pečenje stavite pek-papir.
Zagrejati rernu na 250 C.
Smjesu sipati preko pek-papira u posudu i peci oko 30 min.
Hljeb je pečen kad dobije zlatnu koricu i kad ubodete čačkalicu u sredinu ,nakon vađenja ako ostane suha bez lijepljenja tijesta za nju.
Izvor.nutricia.rs
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar