petak, 7. listopada 2016.

Mirisne buhtle s đemom i čokoladom , poslastica koja će vas ugrijati


U hladnim danima kasne jeseni i duge zime ništa nije ljepše nego šalica toplog čaja uz divne mirisne buhtle punjene đemom i čokoladom. Zamirisat će vaš dom ,ugrijati vas i pružiti neprocjenjivi užitak. Probajte napraviti,jednostavno,brzo i lako a evo kako....

Sastojci za tijesto: 
- 1/2 kg brašna, malo soli, 
- 1 kocka svježeg kvasca, 
- 130 g putera (sobne temp.), 

- 1 jaje, 
- 2 dcl mlijeka, 
- 100 g šećera
Za fil: džem od šljiva, čokolada
Priprema: 
Stavite brašno i so u posudu pa u sredini napravite jamicu. Izmrvljeni kvasac izmiješajte s malo šećera i 100 mililitara mlijeka i pustite kratko na toplom da se digne pjenica. 
Dignut kvasac ulijte u udubinu od brašna, dodajte razmućeno jaje, šećer i puter narezan na listiće, pa sve dobro umijesite u kompaktno tijesto. Tijesto prekrijte krpom i ostavite ga dok se ne udvostruči. Tad ga još jednom premijesite i ostavite da se diže još 30-ak minuta. 

Dignuto tijesto razvaljajte na debljinu jedan centimetar, u pravougaonik, oštrim nožem ga izrežite okomito i vodoravno da dobijete 16 manjih pravougaonika. Zatim kašikom u manjim hrpicama rasporedite marmeladu, te stavite po kockicu čokolade. 

Spojite buhtlama rubove tako da fil ne može ispasti i premažite s malo otopljenog putera ili ulja. Poslažite ih u četvrtasti kalup prethodno premazan puterem sa spojem prema dolje, a potom ih ostavite da se dižu još 15-ak minuta. 

Za to vrijeme zagrijte rernu na 180 C. Pecite ih 40-ak minuta. Pečene buhtle malo ohladite, pospite šećerom u prahu i poslužite tople.

Buhtle su isto tako ukusne i hladne ,a za veći užitak možete ih podgrijati u mikrotalasnoj pećnici i bit će kao da su tek pečene.Dobar tek !

Izvor:Azramagazin

Nema komentara:

Objavi komentar