utorak, 11. listopada 2016.

Sočan i moćan mađarski gulaš koji će vas zagrijati


Mađarski gulaš je jelo koje je poznato skoro u cijelom svijetu, ko ga jednom proba sigurno će ponovo željeti slasni zalogaj tako moćnog i sočnog gulaša, a što je najvažnije kombinacija začina u ovom jelu zagrijat će vaše tijelo u hladnim zimskim danima .Evo danas dijelim s vama recept koji sam pronašla i zaista je fantastičan, probajte, vjerujem da će vam se dopasti......




Sastojci: 
- 800 g mesa, 
- 2 glavice luka, 
- 1 kašika putera, 
- 1 velika kašika mljevene ljute crvene paprike, 
- 1 kašika paradajz pirea, 
- 1 čehno bijelog luka, 
- 200 ml goveđeg temeljca( može i goveđa kocka), 
- 1 kašičica mažurana, pola kašičice zdrobljenih zrna kima, korica od pola limuna naribana, vezica peršuna, so, biber
Priprema: 
Luk narezan na kockice pržite na puteru dok ne požuti. Dodajte ljutu papriku, pire od paradajza i meso izrezano na kockice i dobro promiješajte. 
Poklopite gulaš i dinstajte ga na niskoj temperaturi sat i po. 
- Temeljac dosipajte postepeno, kad ponestane tečnosti, a sitno nasjeckan bijeli luk i začine dodajte oko pola sata prije završetka kuhanja. Posolite i pobiberite, te dodajte sitno nasjeckan peršun.
Uz gulaš možete poslužiti skuhanu rižu,pire krompir ili povrće po vašem izboru a možete ga koristiti i kao samostalan obrok. Jelo je fantastičnog mirisa i okusa, jako zdravo sa svim dodacima koji su potrebni za zdrav i ukusan obrok. Dobar tek !

Izvor:Azramagazin

Nema komentara:

Objavi komentar