Mađarski gulaš je jelo koje je poznato skoro u cijelom svijetu, ko ga jednom proba sigurno će ponovo željeti slasni zalogaj tako moćnog i sočnog gulaša, a što je najvažnije kombinacija začina u ovom jelu zagrijat će vaše tijelo u hladnim zimskim danima .Evo danas dijelim s vama recept koji sam pronašla i zaista je fantastičan, probajte, vjerujem da će vam se dopasti......
Sastojci:
- 800 g mesa,
- 2 glavice luka,
- 1 kašika putera,
- 1 kašika paradajz pirea,
- 1 čehno bijelog luka,
- 200 ml goveđeg temeljca( može i goveđa kocka),
- 1 kašičica mažurana, pola kašičice zdrobljenih zrna kima, korica od pola limuna naribana, vezica peršuna, so, biber
Priprema:
Luk narezan na kockice pržite na puteru dok ne požuti. Dodajte ljutu papriku, pire od paradajza i meso izrezano na kockice i dobro promiješajte.
Poklopite gulaš i dinstajte ga na niskoj temperaturi sat i po.
- Temeljac dosipajte postepeno, kad ponestane tečnosti, a sitno nasjeckan bijeli luk i začine dodajte oko pola sata prije završetka kuhanja. Posolite i pobiberite, te dodajte sitno nasjeckan peršun.
Uz gulaš možete poslužiti skuhanu rižu,pire krompir ili povrće po vašem izboru a možete ga koristiti i kao samostalan obrok. Jelo je fantastičnog mirisa i okusa, jako zdravo sa svim dodacima koji su potrebni za zdrav i ukusan obrok. Dobar tek !
Izvor:Azramagazin
Nema komentara:
Objavi komentar