utorak, 11. listopada 2016.

Vegetarijanska pizza sa mozzarellom, špinatom i jajima



Ovo je jedan jako ,jakoo zdrav recept za vegetarijansku pizzu i idealna je za vaše mališane naročito ako nisu ljubitelji špinata kao variva jer će ga u ovoj slasnoj pizzi pojesti a da i ne osjete.Pizza me oduševila svojim ukusom i zanosnim mirisom, vjerujem da ćete i vi uživati....



Potrebno:

- 200g karton passata (rajčice)
- gotove kore za picu za 3 osobe
- ½  vrećica zamrznutog špinata od 750g
- 1 češanj češnjaka, isjeckan
- 3 loptice mozzarella, ocijeđene i iskidane
- 5  jaja srednje veličine
- svježe ribani muškatni oraščić
- malo bosiljka
- parmezan sa manjim udjelom masnoće ili neka druga alternativa



Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200C. Nanijeti 1-2 žlice od passata preko svake kore za pizzu .

Odmrznuti špinat i ocijediti vodu  koliko možete jer će to spriječiti da vaša pizza bude vlažna, zatim pospite preko rajčice ostavljajući prazninu u centru. 

Potom na svaku pizzu pospite isjeckani češnjak i mozzarellu a nakon toga raspršite začine (bosiok i muškatni oraščić ) a ko voli može dodati i prstohvat origana.

Stavite pizze na tepsiju na tepsiju, pažljivo razbiti jaje u sredinu svake, i začinite muškatnim oraščićem i sa malo  bosiljka. 

Pecite 7 minuta dok se sir ne istopi a jaje budu kuhana po vašem ukusu.

Poslužite, začinjeno s malo više bosiljka i malo izrendanog parmezana. Iseći na kriške i služiti toplo.

Dobar tek !

Izvor:Dobra hrana magazin

Nema komentara:

Objavi komentar