srijeda, 2. studenoga 2016.

Neodoljiva voćna torta bez jaja




Ako ste ljubitelj finih ,sočnih ,voćnih torti a imate osobe koje su alergične na jaja i u nedoumici ste kako napraviti poslasticu u kojoj će svi uživati ,evo idealnog recepta za vas, brzo, lako i neodoljivo......




Potrebno:

- 1,5 šoljice brašna
- 1/2 šoljice šećera
- 1,5 šoljica jogurta ili sojinog mlijeka
- 1/2 praška za pecivo
- 1/2 kašičice sode bikarbone
- prstohvat soli
- 1 vanilin šećer
- 1/2 šoljice ulja
- 1 šoljica hladne vode
- 1 kompot od višanja
- 2 pudinga od vanilije
- 1 šlag krema




Priprema:

U odvojenim posudama izmiješati suhe i tečne sastojke a sve spojiti zajedno i kuhačom lagano miješati kako bi spreječili da ostanu grudvice.

Peći u malo nauljenom kalupu promjera 24cm u prethodno zagrijanoj pećnici na 180C oko 25 minuta.
Pečen biskvit ostaviti da se ohladi u kalupu.

Za to vrijeme pripremite fil tako što ćete ocijediti višnje i u sok nadoliti vodu da količina tekućine bude 7 decilitara. Prah od 2 pudinga izmiješati sa šećerom (količina koliko želite da bude slatko,obično dvije kašike) i vanilinom, te razmutiti s nekoliko žlica tekućine od soka višanja i vode. 

Ostatak tekućine pustite da zakipi te dodajte puding i skuhajte ga po uputi na vrećici. Kad se puding ohladi dodajte mu višnje i sve lagano izmiješajte . Preliti po bisvitu, još ohladiti, premazati šlagom i ukrasiti krupno ribanom tamnom čokoladom i višnjama.Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar