subota, 5. studenoga 2016.

Voćni tart s cimetom


Jabuke, kruške, bobičasto voće, sve su to plodovi jeseni koje možemo pripremiti na razne načine , evo jedan divan recept za ukusni voćni tart koji će vam pružiti parvi užitak,veoma jednostavno i lako....




Sastojci za tijesto: 
- 175 g brašna, 
- 1 supena kašika kristal šećera, 
- 85 g putera, ohlađenog i isječenog na kockice, 
- 1 jaje

Za fil: 

- 4 desertne jabuke ili kruške, 
- 3 žumanjca, 
- 4 supene kašike sitnog smeđeg šećera, 
- 200 ml punomasne pavlake, 
- 1 kašičica čistog ekstrakta vanile, 
- šaka kupina, šljiva ili borovnica, kašičica mljevenog cimeta, 
- 2 supene kašike kristal šećera
Priprema:  
Sipajte brašno, šećer i puter u multipraktik pa mutite da liči na prezlu. Dodajte jaje pa mutite toliko da se tijesto skupi u loptu. Razvijte ga i njime obložite pleh. Izbodite ga viljuškom i stavite u frižider na 30 minuta. 
Zagrijte rernu na 190° C. Preko tijesta stavite mastan papir i zrnevlje za pečenje, pa pecite 10 minuta. Sklonite zrnevlje i papir i pecite još 10 minuta, a zatim izvadite iz rerne i ostavite da se hladi. 
U međuvremenu, ogulite, očistite i isijecite jabuke na tanke kriške. Umutite žumanjca, smeđi šećer, pavlaku i ekstrakt vanilije. Poredajte jabuke i ostalo voće po tijestu pa ih prelijte mješavinom s pavlakom. Pospite cimetom i kristal šećerom pa pecite 40-45 minuta ili dok se nadjev ne stegne. 
Ohladite tart u plehu i poslužite.Ako volite slađe tart možete posuti štaub šećerom. Dobar tek!
Izvor:Azramagazin

Nema komentara:

Objavi komentar