Jabuke, kruške, bobičasto voće, sve su to plodovi jeseni koje možemo pripremiti na razne načine , evo jedan divan recept za ukusni voćni tart koji će vam pružiti parvi užitak,veoma jednostavno i lako....
Sastojci za tijesto:
- 175 g brašna,
- 1 supena kašika kristal šećera,
- 85 g putera, ohlađenog i isječenog na kockice,
- 1 jaje
Za fil:
- 4 desertne jabuke ili kruške,
- 3 žumanjca,
- 4 supene kašike sitnog smeđeg šećera,
- 200 ml punomasne pavlake,
- 1 kašičica čistog ekstrakta vanile,
- šaka kupina, šljiva ili borovnica, kašičica mljevenog cimeta,
- 2 supene kašike kristal šećera
Priprema:
Sipajte brašno, šećer i puter u multipraktik pa mutite da liči na prezlu. Dodajte jaje pa mutite toliko da se tijesto skupi u loptu. Razvijte ga i njime obložite pleh. Izbodite ga viljuškom i stavite u frižider na 30 minuta.
Zagrijte rernu na 190° C. Preko tijesta stavite mastan papir i zrnevlje za pečenje, pa pecite 10 minuta. Sklonite zrnevlje i papir i pecite još 10 minuta, a zatim izvadite iz rerne i ostavite da se hladi.
U međuvremenu, ogulite, očistite i isijecite jabuke na tanke kriške. Umutite žumanjca, smeđi šećer, pavlaku i ekstrakt vanilije. Poredajte jabuke i ostalo voće po tijestu pa ih prelijte mješavinom s pavlakom. Pospite cimetom i kristal šećerom pa pecite 40-45 minuta ili dok se nadjev ne stegne.
Ohladite tart u plehu i poslužite.Ako volite slađe tart možete posuti štaub šećerom. Dobar tek!
Izvor:Azramagazin
Nema komentara:
Objavi komentar