četvrtak, 2. ožujka 2017.

15 minutni fini velški kolačići -uživajte u pripremi sa vašom djecom


Brzi petnaestominutni kolačići na velški način su  poslastica idealna uz čaj i 

prenosi se kroz generacije kao i uvijek omiljena poslastica na tanjuru.

 Savršeno za izradu sa djecom,uživajte u zajedničkim trenutcima.....


Potrebno:

- 225g brašna
- 85g štaub šećera/šećera u prahu
- ½ kašičice mješoviti začin
- ½ kašičice praška za pecivo
- 50g putera
- 50g masti
- 50g ribizla
- 1 jaje
- malo mlijeka

Priprema:

Istresti brašno, šećer, mješoviti začin, prašak za pecivo i prstohvat soli u dublju posudu.
Zatim, prstima, utrljati u ovu smjesu  maslac isječen na sitne komadiće i mast da dobijete smjesu koja je u finim sitnim grudvicama skoro kao prezle.Dodajte ribizle.



Sad u dobijenu smjesu istresite izlupano jaje i sve zajedno izmiješajte kako bi dobili meko tijesto,dodajući pomalo mlijeka skoro u kapljicama,važno je da dobijete fino glatko tijesto a ne suho tijesto koje nećete moći razvaljati.
Razvaljajte tijesto na lagano pobrašnjenoj radnoj površini tako da dobijete tijesto debljine malog prsta. Izrežite okrugle kolačiće koristeći 6cm rezač ili okrugli kalup za sjecenje, pokupite ostatke tijesta i ponovo razvaljajte te ponovite postupak.

 Podmažite  tavu ili teški tiganj sa masti, i zagrijte na malo jače od srednje topline. Pecite  velške kolačiće u serijama,  oko 3 minuta sa svake strane, dok ne porumene.

Služite ih tople s maslacem i džemom, ili jednostavno posute šećerom u prahu. Kolači će ostati svježi u konzervi/tegli za kolače i oko  1 tjedan.Dobar tek!

Izvor:Dobra hrana magazin

Nema komentara:

Objavi komentar