četvrtak, 29. lipnja 2017.

Mirisna i neodoljiva begova čorba - jelo koje ćete voljeti

Kako pripremiti ukusnu begovu čorbu?Mnogo puta sam pokušavala dok nisam našla pravi recept za tu moćnu,mirisnu i osvježavajuću čorbu,probajte sigurno će vam se svidjeti,meni jest,zaista njamiiii


Potrebno:
- 1kg pilećeg mesa ili cijelo pile
- 1 vezica bamnje
- 2 mrkve
- 4 srednje glavice celera
- 3 kašike kisele pavlake
- 3 kašike brašna
- peršun list
- vrhnje za kuhanje po izboru
- so,biber,ulje
Priprema:
Kokošije ili pileće meso dobro operite, stavite u lonac za kuhanje, uspite vodu, posolite i kuhajte. Naknadno u vodu dodajte mrkvu, peršun i celer.

Kada je meso bude kuhano, procijedite supu, odvojite meso od kostiju i izrežite ga na kockice. Tako izrežite i kuhanu mrkvu, peršun i celer.U posudi zagrijte maslac, dodajte brašno, popržite, te zalijte supom od kokošijeg mesa i kuhajte oko 15 minuta. Dodajite meso i povrće izrezano na kockice pa zajedno prokuhajte.



U međuvremenu bamju potopite u vodu i ostavite dok ne nabubri, a zatim je dobro isperite. Najbolje je da se prije upotrebe prokuha nekoliko minuta u vodi s malo limunovog soka. Ocijedite je, properite i dodajte čorbi, te sve zajedno prokuhajte.

Kada čorba bude gotova, razmutite žumanjak sa vrhnjem za kuhanje ili mileramom, umiješajte ga u čorbu, dodajte limunov sok i malo maslaca, te sve začinite po želji.Dobar tek!

Izvor:konzum.ba

Nema komentara:

Objavi komentar