ponedjeljak, 17. srpnja 2017.

Kako se jednostavno riješiti kamenca u el. kuhalu


U svakodnevnoj trci sa vremenom,većina ljudi koristi električna kuhala za brzinsko pripremanje jutarnje kafice ili čaja,međutim vremenom se u kuhalu nakupi kamenac koji usporava njegov rad ili dovodi do toga da prestane raditi.Kako vam se to nebi desilo evo nekoliko savjeta kako da očistite vaše kuhalo.....



Čišćenje octom:

Možete koristiti bilo koji, odnosno alkoholni, jabučni ili vinski.Samo uspite u kuhalo octa da prekrije dno i ostavite tako 15 minuta.

Ukoliko je riječ o više i tvrdokornijem kamencu, ostavite i nekoliko sati.
Potom dobro isperite vodom. Potupak bi trebalo ponoviti nakon svakih 10 do 15 puta kuhanja vode.

Čišćenje limunskom kiselinom(limuntosom):
Jednu kašiku limunske kiseline istresti na dno kuhala,nasuti vode da prekrije dno i pustiti da prokuha,potom dobro isprati čistom vodom.

Čišćenje octom i sodom bikarbonom:
Stavite kašiku soda bikarbone i naspite octa da prekrije dno,ostavite da stoji 15 minuta,potom dobro isperite čistom vodom.

Nadam se da sam vam pomogla da se riješite neželjenog kamenca i vaše kuhalo ponovo zablista i besprjekorno radi.

Nema komentara:

Objavi komentar