Krem šnite vole i stari i mladi,kolači koji se jednostavno tope u ustima a ohlađeni iz frižidera su pravo osvježenje u vrelim ljetnim danima.Obradujte svoje najmilije ili iznenadite goste sa ovim jedinstvenim slatkim užitkom.....
Potrebno:
- 6 jaja
- 1 litar mlijeka
- 250g šećera
- 100g oštrog brašna
- 2 vrećice vanilin šećera
- pakovanje lisnatog tijesta
Priprema:
Odvojite bjelanjke od žumanjaka. Stavite mlijeko da zakipi u loncu.
Žumanjke, dvije žlice šećera, brašno i dva dl mlijeka umutite u drugom loncu pa zalijte kipućim mlijekom i kuhajte u loncu na otvorenoj vatri 10 minuta stalno miješajući.
U međuvremenu kada krem od žumanjaka zakipi, počnite miješati bjelanjak.
Nakon što ste ih izmiješali napola, uspite ostatak šećera i miksajte dok krema od žumanjaka bude kuhana.
Lisnato tijesto oklagijom razvaljajte na veličinu kalupa za pečenje te ispecite u pećnici ali pazite da se ne prepeku.
Izlijte na pečenu koru od lisnatog tijesta pjenastu kremu koju ste pripremili, preklopite drugom korom lisnatog tijesta i tople narežite na kocke.
Pospite šećerom u prahu.Dobar tek!
Nema komentara:
Objavi komentar