Vjerujem da će vas ovaj recept oduševiti kao što je i mene i biti stalni gost na vašoj trpezi jer je zaista neodoljiv i preukusan,jednostavno traži zalogaj više,spoj jabuke,limuna i grožđica uz aromu ruma,stvarno njamiii
Potrebno:
- - 250 g margarina
- - 400 g brašna T-500
- - 4 kašike šećera
- - prstohvat soli
- - 10 kašika vode
- - 1 kg jabuka
- - 4 kašike ruma
- - 1 limun - sok
- - 3 kašike gustina
- - 3 kašike šećera
- - 100 g suvog grožđa
Priprema:
Suvo grožđe potopiti u rum i ostaviti sa strane. Jabuke oguliti i isjeći na tanke skriške, dodati šećer, sok od limuna i gustin. Sve dobro izmiješati i dodati suvo grožđe sa rumom.
U zdjelu staviti vodu i šećer, izrendati margarin, dodati malo soli i na kraju brašno. Zamijesiti tijesto, podijeliti na 2 dijela (jedan dio veći, a jedan manji).
Razvući veći dio i obložiti cijeli okrugli pleh koji je premazan sa margarinom. Tijesto izbockati sa viljuškom. Istresti fil sa jabukama i preko staviti drugu koru.
Na kraju premazati sa mlijekom.Peći na 200 C oko 35 do 40 minuta. Pečenu pitu premazati sa 3 kašike džema od kajsije. Pre služenja posuti sa šećerom u prah. Prijatno!
Izvor:recepti.com
Nema komentara:
Objavi komentar