Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
petak, 14. srpnja 2017.
Sočna piletina na meksički način
Jedno jako ukusno jelo koje ćete pripremiti brzo i lako a ako niste ljubitelj ljutih žačina i kobasica možete koristiti blage ili srednje ljute kobasice,baš po vašoj želji prilagodite kako vam odgovara,ukus je fantastičan....
Potrebno:
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 veća glavica luka
- 2 kašičice čili prah i mljeveni kumin
- 2 x 400g konzerve paradajza
- 1 kokošija/pileća kocka
- 200g ljutih kobasica
- 8 malih pilećih batkova bez kože
- 2 crvene paprike
- 2 x 300g konzerve pasulja
- 1 avokado
- sok od jedne limete
- korijander
- 4 kašike vrhnja
Priprema:
Zagrejte ulje u velikoj tavi i pržite luk sve dok se ne omekša.Dodajte začine i kuhajte na nekoliko sekundi. Sipajte paradajz i 2 limenke vode, a zatim ubacite kokošiju kocku za supu.
Pustite da zakuha te dodajte ljute kobasice i piletinu,pokrite i kuhajte oko 20 minuta,potom dodajte isječenu crvenu papriku i pustite da se krčka dodatnih 15-20 minuta..Nakon toga u smjesu dodajte ocijeđeni pasulj,dovoljno da se zagrije.
Prilokom serviranja u svaki tanjur stavite isječene komade avokada,poprskajte sokom limete i korijanderom a na vrhu svake porcije stavite po kašiku vrhnja.
Idealno je poslužiti uz skuhani pirinač,krompir ili čips.Dobar tek!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar