petak, 14. srpnja 2017.

Sočna piletina na meksički način


Jedno jako ukusno jelo koje ćete pripremiti brzo i lako a ako niste ljubitelj ljutih žačina i kobasica možete koristiti blage ili srednje ljute kobasice,baš po vašoj želji prilagodite kako vam odgovara,ukus je fantastičan....



Potrebno:

- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 veća glavica luka
- 2 kašičice  čili prah i mljeveni kumin
- 2 x 400g konzerve  paradajza
- 1 kokošija/pileća kocka
- 200g ljutih kobasica
- 8 malih pilećih batkova bez kože
- 2 crvene paprike
- 2 x 300g konzerve  pasulja
- 1 avokado
- sok od jedne limete
- korijander
- 4 kašike vrhnja


Priprema:

Zagrejte ulje u velikoj tavi i pržite luk sve dok se ne omekša.Dodajte začine i kuhajte na nekoliko sekundi. Sipajte  paradajz i 2 limenke vode, a zatim ubacite kokošiju kocku za supu.

Pustite da zakuha te dodajte ljute kobasice i piletinu,pokrite i kuhajte oko 20 minuta,potom dodajte isječenu crvenu papriku i pustite da se krčka dodatnih 15-20 minuta..Nakon toga u smjesu dodajte ocijeđeni pasulj,dovoljno da se zagrije.



Prilokom serviranja u svaki tanjur stavite isječene komade avokada,poprskajte sokom limete i korijanderom a na vrhu svake porcije stavite po kašiku vrhnja.

Idealno je poslužiti uz skuhani pirinač,krompir ili čips.Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar