Želite pripremiti jelo kojem neće odoliti ni oni najizbirljiviji,tad je ovo pravi recept za vas,spoj šampinjona,gorgonzole i sočne teletine sa prelivom od pavlake je jelo koje će oduševiti....
Priprema se jako jednostavno i lako,evo kako.....
Potrebno:
1 kašika vegete
50 g maslaca
2 kašike maslinovog ulja
300 g većih šampinjona
100 g sira gorgonzole
1/2 kašičice muskatnog oraščića
200 ml pavlake
1 kašika prezli
Priprema:
Teleće šnicle lagano istucati drvenim tučkom, posuti vegetom i peći na mešavini maslinovog ulja i maslaca po 10 minuta sa svake strane. Šampinjone očistiti i odvojiti kapice od korenčića.
Korenčiće iseći na manje komadiće, kratko ih propržiti na malo maslaca i pomešati ih sa gorgonzolom isečenom na kockice.
Tom masom napuniti šeširiće, složiti ih u pouljen pleh, posuti muskatnim oraščićem, prezlama i preliti preko pavlakom. Peći u rerni na 200 stepeni celzijusa 30 minuta.
Teleće šnicle i punjene šampinjone služiti sa pireom od krompira i listovima zelene salate.
Izvor:novine.ca
Nema komentara:
Objavi komentar