petak, 14. srpnja 2017.

Sočne teletina sa punjenim šampinjonima


Želite pripremiti jelo kojem neće odoliti ni oni najizbirljiviji,tad je ovo pravi recept za vas,spoj šampinjona,gorgonzole i sočne teletine sa prelivom od pavlake je jelo koje će oduševiti....
Priprema se jako jednostavno i lako,evo kako.....





Potrebno:


3 teleće šnicle (500 g)
1 kašika vegete
50 g maslaca
2 kašike maslinovog ulja
300 g većih šampinjona
100 g sira gorgonzole
1/2 kašičice muskatnog oraščića
200 ml pavlake
1 kašika prezli

Priprema:


Teleće šnicle lagano istucati drvenim tučkom, posuti vegetom i peći na mešavini maslinovog ulja i maslaca po 10 minuta sa svake strane. Šampinjone očistiti i odvojiti kapice od korenčića.

Korenčiće iseći na manje komadiće, kratko ih propržiti na malo maslaca i pomešati ih sa gorgonzolom isečenom na kockice.


Tom masom napuniti šeširiće, složiti ih u pouljen pleh, posuti muskatnim oraščićem, prezlama i preliti preko pavlakom. Peći u rerni na 200 stepeni celzijusa 30 minuta.

Teleće šnicle i punjene šampinjone služiti sa pireom od krompira i listovima zelene salate.



Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar