Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
četvrtak, 20. srpnja 2017.
Zapečeni fileti ribe s parmazanom
Zapečena riba sa parmezanom je idealan prilog uz krompir,pirinač ili salate,sigurno će vas oduševiti svojim ukusom i finom hrskavom koricom uz osvježavajući miris i okus limuna,savršenstvo ukusa....
Potrebno:
- fileti ribe po vašem izboru
- 1 limun
- pola čaše kukuruznog brašna
- strugani permezan
- prezle
- malo običnog brašna
- par kašika rastopljenog putera
- so, biber, vegeta, aleva paprika.
- začini po želji
- 2 jaja i malo mleka
Priprema:
Ribu dobro oprati i začiniti je sa biberom, soli, vegetom i alevom paprikom. Razmutiti jaja sa malo mleka i ostaviti na stranu.
U jednu posudu staviti kukuruzno brašno, prezle i parmezan. Ribu stavite prvo u obično brašno, pa u jaja, pa na kraju u mešavinu kukuruznog brašna i parmezana.
Tako pripremljenu ribu poređati na tepsiju, dobro poprskati sa limunom i začiniti sa rastopljenim puterom. Staviti na blago podmazan pleh za pečenje koji ste prethodno obložili ili sa alu folijom ili sa papirom za pečenje. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 350 C oko 10-15 minuta ili dok nebude lepo rumena. Služiti je kao prilog pirinču, krompiru, raznim salatama.
Za zdraviju verziju umesto putera poprskajte ribu sa sprejom za kuvanje, a umesto žumanaca koristite belanca.
Izvor:novine.ca
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar