četvrtak, 20. srpnja 2017.

Zapečeni fileti ribe s parmazanom



Zapečena riba sa parmezanom je idealan prilog uz krompir,pirinač ili salate,sigurno će vas oduševiti svojim ukusom i finom hrskavom koricom uz osvježavajući miris i okus limuna,savršenstvo ukusa....


Potrebno:

- fileti ribe po vašem izboru
- 1 limun
- pola čaše kukuruznog brašna
- strugani permezan
- prezle
- malo običnog brašna
- par kašika rastopljenog putera
- so, biber, vegeta, aleva paprika.
- začini po želji
- 2 jaja i malo mleka




Priprema:

Ribu dobro oprati i začiniti je sa biberom, soli, vegetom i alevom paprikom. Razmutiti jaja sa malo mleka i ostaviti na stranu.

U jednu posudu staviti kukuruzno brašno, prezle i parmezan. Ribu stavite prvo u obično brašno, pa u jaja, pa na kraju u mešavinu kukuruznog brašna i parmezana.


Tako pripremljenu ribu poređati na tepsiju, dobro poprskati sa limunom i začiniti sa rastopljenim puterom. Staviti na blago podmazan pleh za pečenje koji ste prethodno obložili ili sa alu folijom ili sa papirom za pečenje. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 350 C oko 10-15 minuta ili dok nebude lepo rumena. Služiti je kao prilog pirinču, krompiru, raznim salatama.

Za zdraviju verziju umesto putera poprskajte ribu sa sprejom za kuvanje, a umesto žumanaca koristite belanca.



Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar