ponedjeljak, 14. kolovoza 2017.

Musaka od patlidžana i tikvica sa mocarelom


Na tržnicama je izobilje ljetnih namirnica ,pravo šarenilo boja ,sve su prepune vitamina i minerala neophodnih za naše zdravlje,s toga iskoristimo sve što nam se pruža i obogatimo naš jelovnik sa ovim ukusnim jelom.Idealno je za vegatarijance i one koji paze na svoju kilažu,probajte jako finu i ukusnu musaku,sigurno će vam se dopasti.....




Potrebno:

- ½ kg krompira
- 200 gr patlidžana
- 200 gr tikvica
- 5 kaš. maslinovog ulja
- 2-3 paradajza
- 1 češanj belog luka
- 125 gr mocarele
- 50 gr parmezana, kašika masti
- so, biber, bosiljak, majoran



Priprema:

Patlidžan i tikvice isecite po dužini, posolite i ostavite da odstoje oko pola sata, a zatim iscedite sok. Na ugrejanom ulju ispržite tikvice i patlidžan. 

Propržite na ulju crni i beli luk, pa u to dodajte sitno iseckan paradajz. Začinite solju, biberom i začinima. U vatrostalnu činiju stavite prvo red paradajza, zatim patlidžane, pa mocarelu, tikvice i na kraju preostali paradajz.

Posuti parmezanom pa pecite u rerni, koju ste prethodno zagrejali na 200 C, oko 20 minuta.
Skuvajte krompir u ljusci. Kad je skuvan oljuštite ga, iseckajte na kocke, propržite malo na ulju, pospite začinima i vegetom i poslužite kao prilog.



Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar