ponedjeljak, 14. kolovoza 2017.

Zapečene ćuftice s patlidžanom u prelivu od vrhnja


Da bi vaše ćufte bilo još ukusnije i izdašnije a uz to obogaćeno zdravim vitaminima i mineralima kao i vlaknima dodajte mu plavi patlidžan i napravite jako ukusne i fine ćuftice u prelivu od kisele pavlake(vrhnje),zaista je njamiiii....



Potrebno:

- 5 plavih patlidžana,
- 2 glavice belog luka,
- ½ kg mlevenog mesa,
- 1 glavica crnog luka,
- kriška starog hleba,
- kiselo vrhnje,
- 1 jaje, mleko,
- peršunov list,
- mast, biber, so



Priprema:

Plave patlidžane poređati u pleh pa ispeći u rerni. Oljuštiti, očistiti i samleti. Beli luk sitno isckati i dodati u patlidžan.

Posoliti i pobiberiti. Sitno iseći glavicu crnog luka pa ga zatim ispržiti. Mleveno meso, prženi luk, krišku isceđenog belog hleba (prethodno natopljenog mlekom), jaje, sitno iseckan list peršuna, biber i so i sve to dobro izmešati. Praviti loptice malo veće od oraha. Na vreloj masti ispržiti ćuftice.


Podmazati vatrostalnu posudu pa u nju izručiti polovinu pripremljenog patlidžana; preko njega staviti ćuftice i pokriti ostatkom patlidžana. Preliti kiselom pavlakom, pa peći u rerni pola sata i poslužiti u istoj posudi.



Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar