Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
ponedjeljak, 14. kolovoza 2017.
Zapečene ćuftice s patlidžanom u prelivu od vrhnja
Da bi vaše ćufte bilo još ukusnije i izdašnije a uz to obogaćeno zdravim vitaminima i mineralima kao i vlaknima dodajte mu plavi patlidžan i napravite jako ukusne i fine ćuftice u prelivu od kisele pavlake(vrhnje),zaista je njamiiii....
Potrebno:
- 5 plavih patlidžana,
- 2 glavice belog luka,
- ½ kg mlevenog mesa,
- 1 glavica crnog luka,
- kriška starog hleba,
- kiselo vrhnje,
- 1 jaje, mleko,
- peršunov list,
- mast, biber, so
Priprema:
Plave patlidžane poređati u pleh pa ispeći u rerni. Oljuštiti, očistiti i samleti. Beli luk sitno isckati i dodati u patlidžan.
Posoliti i pobiberiti. Sitno iseći glavicu crnog luka pa ga zatim ispržiti. Mleveno meso, prženi luk, krišku isceđenog belog hleba (prethodno natopljenog mlekom), jaje, sitno iseckan list peršuna, biber i so i sve to dobro izmešati. Praviti loptice malo veće od oraha. Na vreloj masti ispržiti ćuftice.
Podmazati vatrostalnu posudu pa u nju izručiti polovinu pripremljenog patlidžana; preko njega staviti ćuftice i pokriti ostatkom patlidžana. Preliti kiselom pavlakom, pa peći u rerni pola sata i poslužiti u istoj posudi.
Izvor:novine.ca
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar