Alergični ste na jaja ili neki član vaše porodice a tako želite uživati u finim frskavim Božićnim kolačićima, ne očajavajte, evo nekoliko recepata kako pripremiti jakoo ukusne kolačiće i bez jaja...
Potrebno:
- 400g brašna
- 250g margarina
- 150g šećera
- 1/2 limunovog soka
- po potrebi malo vode ili mlijeka
- pola praška za pecivo
Priprema:
U omekšali margarin dodati šećer,brašno, limunov sok te umijesiti tijesto da dobijete finu kompaktnu masu u obliku lopte.
Razvaljajte tijesto oklagijom tanko, koristeći čašu ili male kalupiće za kolače izrezujte klačiće po vašoj želji i obliku.
U tepsiju ili pleh za pečenje stavite papir za pečenje i pecite kolačiće na temperaturi od 200C oko 10 -15 minuta.
Pečene kolačice nježno povadite na tanjur i pospite šećerom u prahu ili nekim drugim prelivom po vašoj želji.
Savjet: sa malo limunovog soka umutite šećet u prahu da dobijete finu tečnu smjesu i ukrasite kolačiće ili jednostavno tečnom čokoladom.Prijatno!
Nema komentara:
Objavi komentar