nedjelja, 26. studenoga 2017.

Alergični ste na jaja,ne brinite još uvijek možete uživati u finim Božićnim kolačićima



Alergični ste na jaja ili neki član vaše porodice a tako želite uživati u finim frskavim Božićnim kolačićima, ne očajavajte, evo nekoliko recepata kako pripremiti jakoo ukusne kolačiće i bez jaja...




Potrebno:

- 400g brašna
- 250g margarina
- 150g šećera
- 1/2 limunovog soka
- po potrebi malo vode ili mlijeka
- pola praška za pecivo


Priprema:

U omekšali margarin dodati šećer,brašno, limunov sok te umijesiti tijesto da dobijete finu kompaktnu masu u obliku lopte.

Razvaljajte tijesto oklagijom tanko, koristeći čašu ili male kalupiće za kolače izrezujte klačiće po vašoj želji i obliku.



U tepsiju ili pleh za pečenje stavite papir za pečenje i pecite kolačiće na temperaturi od 200C oko 10 -15 minuta.

Pečene kolačice nježno povadite na tanjur i pospite šećerom u prahu ili nekim drugim prelivom po vašoj želji.

Savjet: sa malo limunovog soka umutite šećet u prahu da dobijete finu tečnu smjesu i ukrasite kolačiće ili jednostavno tečnom čokoladom.Prijatno!



Nema komentara:

Objavi komentar