nedjelja, 26. studenoga 2017.

Brzi, fini Božićni kolačići bez jaja punjeni smokvama


Kako napraviti Božićne kolačiće bez jaja i uživati u predivnom Božiućnom raspoloženju ako ste alergični na jaja. Fini hrskavi keksići koji se tope u ustima, pripremite ih i ukrasite po vašoj mašti , svi će biti oduševljeni mirisom i ukusom jer su zaista njamiiii



KEKSI OD NARANČE PUNJENI SMOKVAMA I NARANČAMA











Potrebno:

- 3 šalice brašna
- pola šalice maslinovog ulja ili drugog biljnog ulja
- 1 naranča
- 75 g smeđeg ili običnog šećera
- par klinčića smrvljenih
- pola žličice cimeta
- prstohvat muškatnog oraščića
- pola žličice soli
- žlica praška za pecivo
- 4 žlice margarina

Priprema:

Koricu naranče naribajte i iscijedite sok od naranče.
Najprije pomješajte brašno i začine. Zatim pomješajte tekuće sastojke, ulje, sok od naranče i šećer. Mješajte sve dok se šećer skroz ne otopi. Zatim tekuće sastojke umješajte u suhe sastojke, dodajte margarin i umjesite tijesto. Stavite na stranu.

Za nadjev:

- 150 g suhih smokvi
- 1 naranča

Narančin sok iscijedite. Smokve narežite na sitne komadiće i stavite da se moče oko sat vremena u narančinom soku. nakon toha tu smjesu dobro izmiksajte. Ako je pregusto dodajte još soka.
Tijesto razvaljajte i oblikujte kekse. na svaki keks stavite po žličicu nadjeva od smokve i naranče. preklopite pažljivo sa drugim keksom i tako sve dok ne potrošite cijelu smjesu.
Pecite oko 15 minuta na 180 celzijevih stupnjeva ili dok ne vidite da su pečeni.

Savjet: ove ukusne kolačiće možete pripremati i bez nadjeva kao jednostavne kesiće samo ih nakon pečenja postite šećerom u prahu ili nekim prelivom po vašoj želji, jako su ukusni i na ovaj način.

KOKOS PRUTIĆI



Potrebno:

- 1 dl vode
- 300 g šećera
- 120 g maslaca
- 250 g suhih keksa
- 100 g kokosa
- ruma po želji
- crna čokolada za glazuru 

Priprema:

Zakuhati vodu i dodati šećer, onako da se stvori kao sirup. 

Skinuti s vatre i dodati maslac narezan na kocke (neka se rastopi), kokos i mljevene kekse. 

Dobije se smjesa (kao tijesto) koju treba utisnuti u protvan. Preliti čokoladnom glazurom, ohladiti i rezati na prutiće.

Jako jednostavno i lako a ukus savršen. Dobar tek!


Izvor:roda.hr

Nema komentara:

Objavi komentar