ponedjeljak, 27. studenoga 2017.

Ukusna voćna torta s jogurtom - gotova za tren, bez pečenja


Evo jedna jako jednostavna torta koju čak nemoate ni peći, jedino je mana što nemožete odmah jesti već mora prenoćiti u zamrzivaču, ali je zato pravo uživanje u svakom slasnom zalogaju, probajte sigurno će i vas oduševiti svojim voćnim ukusom u kombinaciji sa rumom i čokoladom....



Potrebno:


- 1 pakovanje piškota
- šoljica skuvane jake kafe
- ekstrat ruma ili rum
- 100 ml slatke pavlake
- 200 g voćnog jogurta od jagoda ili od nekog drugog voća
- 100 g šećera
- 300 g jagoda (malina ili kupina)
- 100 g čokolade za kuvanje
- pola kašičice ulja



 Način pripreme

Piškote umačite u ohlađenu skuvanu crnu kafu, u koju ste dodali 3–4 kapi ekstrata ruma. Obložite činiju plastičnom folijom, na dno i sa strane poređajte piškote i filujte.

Fil napravite ovako: u činiju za mućenje sipajte slatku pavlaku, voćni jogurt, šećer i iseckano voće, pa sve zajedno mutite mikserom da se masa izjednači i bude penasta. Sipajte u činiju obloženu piškotama, preko fila opet poređajte piškote i stavite u zamrzivač da prenoći. Sutradan smrznutu tortu prevrnite na tacnu i prelijte čokoladnom glazurom.


Glazura: izlomite čokoladu, dodajte pola kašičice ulja, nekoliko kapi ekstrakta ruma i istopite na tihoj vatri. Tortu držite u frižideru i služite kad se odledi.



Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar