utorak, 5. prosinca 2017.

Punjene pogačice od krompira



Evo jedan recept koji sam nedavno pronašla i probala, vjerujem da će vam se sigurno dopasti i svojim fantastičnim ukusom kao i izgledom, djeca ga obožavaju...




Sastav:

- 500 g krompira
- 250 g brašna
- malo soli, bibera


Za punjenje: 


- 2 paradajza
- 1 glavica crnog luka
- 100 g kačkavalja (gaude, trapista…)
- 1 jaje
- 3-4 kašike prezli
- so, biber, začinsko bilje


Način pripreme:


Skuvati krompir bez ljuske i još topao ispasirati. Izmešati sa brašnom i začiniti sa malo soli i bibera, pa od toga zamesiti testo. Razviti tanko koru i i okruglom modlicom izvaditi krugove prečnika oko 10 cm, i isto toliko manjih krugova za poklopčiće.

Za punjenje, paradajz na kratko potopiti u ključalu vodu, oljuštiti i iseckati na sitne kockice.
Izmešati sa kockicama kačkavalja (ili nekog drugog tvrdog žutog sira), dodati jaje, dinstani seckani crni luk, mrvice i sve začiniti po ukusu. U podmazan kalup za mafine (ili plitke male kalupiće) staviti veće krugove od testa, napuniti filom i krajeve malo skupiti prema sredini.


Odozgo staviti manje krugove kao poklopčice i sve premazati umućenim jajetom. Peći na 200 C oko 20-25 minuta. Fil može biti i drugačiji, sa filetima svežeg lososa i pistaćima, ili pečurkama, sirom, mlevenim mesom, raznim povrćem.


Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar