Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
utorak, 5. prosinca 2017.
Pileća salata s prelivom od jogurta
Jedno jako ukusno a uz to veoma jednostavno jelo za pripremiti, sigurno će vam se svidjeti jer ga možete ranije pripremiti i ostaviti u frižider, oduševit će svojim ukusom i mirisom sve one koji ga kušaju..
Sastav:
- 2 komada pilećih prsa(fileta)
- 100 gr. graška ili boranije
- 1 glavica crvenog luka
- 2 kuvane šargarepe
- 500 gr. mladih krompirića
- 1 kašika seckane mirođije
- 2 dcl. Jogurta
- sok od limuna, so, biber
- malo svežeg bosiljka ili peršuna.
Način pripreme:
Operite pripremljeno belo pileće meso, prosušite papirnim ubrusom, pa ga stavite da se ispeče. Kada se ohladi iseckati ga na kockice. U meso dodajte grašak, koji ste prethodno obarili (umesto graška možete staviti barenu boraniju). Crveni luk iseckajte sitno na rebarca. Mladi krompir operite, oljuštite pa ga stavite da se obari. Kada je obaren isecite ga na kolutove. Takođe, kratko obarite šargarepu, pa kad se ohladi, iseckajte na kocke. Sve zajedno posolite i pobiberite.
Pomešajte piletinu, povrće i začine, pa prelijte sa pripremljenom mešavinom od jogurta, mirođije i limunovog soka i sve lagano izmešajte. Stavite u frižider da se malo ohladi.
Savjet:Ako želite pripremiti brže ovu ukusnu salatu, uzmite ledovu mješavinu za francusku salatu, kratko obarite u prokuhanoj vodi i nemorate kuhati krompir i povrće te tako gubiti na vremenu.
Izvor:novine.ca
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar