Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
srijeda, 13. prosinca 2017.
Lagana sarma od mladog kupusa
Jede vam se fina ukusna sarma ali nemate kiselog kupusa za sarmu,ne brinite,evo jedan izvrstan recept za preukusnu sarmu od svježeg mladog kupusa, a što je najvažnije gotova je za tren, vjerujem da ćete uživati u ovom fantastičnom jelu jer je zaista njamii...
Potrebno:
- 2 glavice mladog kupusa
- 2 kašike maslinovog ulja
- 200 g šampinjona
- 300 g ćurećih prsa
- 60 g pirinča
- 1 paradajz
- 50 ml belog vina
- 60 ml vode
- 1 kašičica vegete
- 1 kašika dvostrukog koncentrata paradajza
- 2 kašike začina za punjenu papriku i sarmu ili fant za sarmu
Način pripreme
Glavici kupusa izdubite koren, odvojite listove, uronite ih u provrelu vodu i blanširajte nekoliko minuta.
Na maslinovom ulju propržite sitno iseckane šampinjone sve dok sva tečnost ne ispari.
Začin za punjenu papriku i sarmu prelijte vinom i ostavite da odstoji 10 minuta.
U posudu stavite ćureća prsa izeckana na sitne kockice, paradajz kome ste oljuštili kožicu, očistili ga od semenki i takođe iseckali na kockice. Dodajte pirinač, ohlađene pečurke i začin za punjenu sarmu pa sve dobro promešajte.
Listovima kupusa istanjite zadebljale delove, na svaki stavite 1 kašiku sastava pa savijajte sarme od zadebljalog dela prema kraju lista. Krajeve dobro uvijte da se sarme pri kuvanju ne odmotaju.
Ostatak kupusa iseckajte na rezance i stavite na dno posude, na to složite sarme, a zatim ih zalijte vodom koju ste pre toga prokuvali s vegetom i koncentratom paradajza. Kuvajte 15-20 minuta ili dok pirinač ne omekša.
Naravno na isti način pravite i sarmu od kiselog kupusa a prilog je idealno pire krompir ili drugo povrće po vašem izboru. Dobar tek!
Izvor:novine.ca
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar