srijeda, 13. prosinca 2017.

Lagana sarma od mladog kupusa



Jede vam se fina ukusna sarma ali nemate kiselog kupusa za sarmu,ne brinite,evo jedan izvrstan recept za preukusnu sarmu od svježeg mladog kupusa, a što je najvažnije gotova je za tren, vjerujem da ćete uživati u ovom fantastičnom jelu jer je zaista njamii...
 


Potrebno:

- 2 glavice mladog kupusa
- 2 kašike maslinovog ulja
- 200 g šampinjona
- 300 g ćurećih prsa
- 60 g pirinča
- 1 paradajz
- 50 ml belog vina
- 60 ml vode
- 1 kašičica vegete
- 1 kašika dvostrukog koncentrata paradajza
- 2 kašike začina za punjenu papriku i sarmu ili fant za sarmu

Način pripreme


Glavici kupusa izdubite koren, odvojite listove, uronite ih u provrelu vodu i blanširajte nekoliko minuta.
Na maslinovom ulju propržite sitno iseckane šampinjone sve dok sva tečnost ne ispari.
Začin za punjenu papriku i sarmu prelijte vinom i ostavite da odstoji 10 minuta.
U posudu stavite ćureća prsa izeckana na sitne kockice, paradajz kome ste oljuštili kožicu, očistili ga od semenki i takođe iseckali na kockice. Dodajte pirinač, ohlađene pečurke i začin za punjenu sarmu pa sve dobro promešajte.


Listovima kupusa istanjite zadebljale delove, na svaki stavite 1 kašiku sastava pa savijajte sarme od zadebljalog dela prema kraju lista. Krajeve dobro uvijte da se sarme pri kuvanju ne odmotaju.
Ostatak kupusa iseckajte na rezance i stavite na dno posude, na to složite sarme, a zatim ih zalijte vodom koju ste pre toga prokuvali s vegetom i koncentratom paradajza. Kuvajte 15-20 minuta ili dok pirinač ne omekša. 


Naravno na isti način pravite i sarmu od kiselog kupusa a prilog je idealno pire krompir ili drugo povrće po vašem izboru. Dobar tek!


Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar