srijeda, 13. prosinca 2017.

Fine,ukusne zapečene pileće šnicle


Za ovo ukusno jelo kome samo rijetki mogu odoliti potrebno vam je veoma malo vremena i par namirnica koje će od vas napraviti vrhunskog kuhara, djeca ga rado jedu i uživaju u finom ukusu zapečenog sira i pavlake i vjerujte uvijek uspije,zaista je njamiii...




Sastav:

- 600 g pilećeg belog mesa
- 2 kašike vegete
- 250 ml pavlake
- 2 kašike ulja
- 100 g rendanog sira edamera
- razno povrće po vašem izboru kao prilog

Način pripreme


Pileće šnicle iseći na tanko i utrljati vegetom pa ih ostaviti da odstoje oko 30 minuta u frižideru. Zatim zagrejati ulje i ispeći ih na teflonu sa obe strane da porumene.

Pripremljene šnicle staviti u vatrostalnu posudu, preliti sa pavlakom, pa preko posuti sa narendanim edamer sirom ili nekim sličnim kačkavaljem.


Rernu zagrejte i stavite piletinu da se zapeče 10 minuta na 250 stepeni. Ovako spremljenu piletinu služiti uz bareno povrće po vašem izboru. Možete samo obariti nekoliko vrsta povrća na pari ili ga kratko prodinsati i garnirati na tanjiru pored piletine.



Izvor.novine.ca;foto:coolinarka.com

Nema komentara:

Objavi komentar