Za biskvit: - 5 jaja - malo soli (prstohvat) - 100 g šećera - 100 g brašna - 3 kašičice kakaoa
Za fil i ukrašavanje: - tegla višanja u kompotu (720 ml) - 2 kesice vanilin šećera - 400 ml slatke pavlake - 1 kesica učvršćivača za šlag - 2 cl višnjevače - 50 g rendane crne čokolade
Način pripreme
Zagrejati rernu na 180 stepeni. Razdvojiti žumanca i belanca.
Belanca umutiti sa malo soli. Žumanca umutiti sa šećerom. Izmešati brašno i kakao. Dodati belanca žumancima, pa preko brašno sa kakaom. Pažljivo izmešati bez mućenja. Razliti po plehu obloženom masnim papirom i peći oko 12 minuta. Izručiti biskvit na kuhinjsku krpu posutu šećerom, pa odlepiti papir. Uviti biskvit zajedno sa krpom, počev od duže strane.
Procediti višnje i izmešati ih sa vanilin šećerom i višnjevačom. Umutiti pavlaku sa učvršćivačem.
Razmotati biskvit, premazati sa 1/3 pavlake, rasporediti višnje i uviti u rolat. Premazati rolat preostalom pavlakom i posuti čokoladom. Hladiti do serviranja.
Izvor.novine.ca |
Nema komentara:
Objavi komentar