ponedjeljak, 13. studenoga 2017.

Rolat koji će vas oduševiti - švarcvald rolat



Malo je onih koji jednom kad probaju švarcvald rolat ili tortu da ostanu ravnodušni na ovu izuzetnu poslasticu, neodoljivi kremasto voćni ukus sa blagom aromom višnjevače zaista je preukusan i radost za nebce, uvijek traži zalogaj više, zato budite i vi jedan od onih koji obožavaju ovaj kolač...



Potrebno:

Za biskvit: 
- 5 jaja
- malo soli (prstohvat)
- 100 g šećera
- 100 g brašna
- 3 kašičice kakaoa

Za fil i ukrašavanje:
- tegla višanja u kompotu (720 ml)
- 2 kesice vanilin šećera
- 400 ml slatke pavlake
- 1 kesica učvršćivača za šlag
- 2 cl višnjevače
- 50 g rendane crne čokolade

Način pripreme

Zagrejati rernu na 180 stepeni. Razdvojiti žumanca i belanca.

Belanca umutiti sa malo soli. Žumanca umutiti sa šećerom. Izmešati brašno i kakao. Dodati belanca žumancima, pa preko brašno sa kakaom. Pažljivo izmešati bez mućenja. Razliti po plehu obloženom masnim papirom i peći oko 12 minuta.
 
Izručiti biskvit na kuhinjsku krpu posutu šećerom, pa odlepiti papir. Uviti biskvit zajedno sa krpom, počev od duže strane.

Procediti višnje i izmešati ih sa vanilin šećerom i višnjevačom. Umutiti pavlaku sa učvršćivačem.

Razmotati biskvit, premazati sa 1/3 pavlake, rasporediti višnje i uviti u rolat. Premazati rolat preostalom pavlakom i posuti čokoladom. Hladiti do serviranja.

Izvor.novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar