Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
četvrtak, 14. prosinca 2017.
Kolač koji će vas oduševiti - trileća mliječni užitak
Ovaj kolač sam nedavno probala i tako me oduševio da sam morala pronaći recept i pripremiti ga kako bi uživali svi u njegovom slasnom ,neodoljivom ukusu,zaista kad ga jednom probate sigurno ćete htjeti još,njamiiii...
Ako ga niste probali, ne oklijevajte! Lako se priprema, a užitak je neopisiv. Iako je ovo mliječni kolač, vole ga i oni kojima mlijeko nije omiljena namirnica. Nježan spužvasti biskvit natopljen hladnim mlijekom i preliven karamelom poseban je ugođaj za vaše nepce.
Sastojci:
- 6 jaja
- 300 g šećera
- 2 kesice vanilin-šećera
- 400 g brašna
- prašak za pecivo
- 500 ml slatkog vrhnja
- 2 l punomasnog mlijeka
- 300 g mlijeka u prahu
Karamel
- 5 kašika šećera
- 2 kašike margarina (sobne temperature)
- 200 ml. slatkog vrhnja
Priprema
Umutiti jaja kao za tortu dodajući šećer. Postepeno dodavati brašno pomiješano s praškom za pecivo te žicom polahko ali ujednačeno miješati da ne ostanu grudvice. Kad smjesa postane kompaktna, sasuti je u pleh prekriven papirom za pečenje te peći u zagrijanoj pećnici na 200°C dok ne porumeni.
Kad je biskvit pečen, izvaditi ga iz pleha, odstraniti papir i ostaviti da se ohladi. U pleh u kojem je pečen biskvit sasuti slatko vrhnje, pa vratiti biskvit i ostaviti desetak minuta da ju upije.
Mlijeko u prahu staviti u pola litra mlijeka i dobro izmiješati da se smjesa ujednači. Preostalo mlijeko zagrijavati na vatri te, čim se zagrije, skloniti s jakog izvora toplote i dodati u njega smjesu s mlijekom u prahu. Dobro promiješati.
Ohlađen biskvit preliti mlijekom i ponovo ostaviti da se ohladi.
U teflon-tavi karmelizirati 3 kašike šećera, a zatim u to dodati 2 kašike margarina i slatko vrhnje te sve brzo izmiješati. Hladan kolač preliti ovim karamelom.
Čuvati ga u frižideru.
Izvor:novovrijeme.ba
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar