ponedjeljak, 8. siječnja 2018.

Brzi ,neodoljivi pariški tiramisu - pravi užitak



Priprema ovog kolača je jako jednostavna a užitak u ovoj poslastici je fantastičan,uvijek traži zalogaj više prosto neodoljivo, probajte, sigurno će vas oduševiti....




Potrebno:

- 6 jaja,
- 6 kašika brašna,
- kesica praška za pecivo,
- 6 kašika šećera u prahu,
- 2 kašike kakaa.


Za krem:


- 2 pakovanja margarina,
- 2 kašike šećera u prahu,
- 2 šolje slatke pavlake,
- 1 kašika kakaa,
- rum za aromu

Način pripreme

 
Odvojiti žumanca i belanca te umešati čvrst sneg od belanaca ,dodavati žumanca jedno po jedno stalno mešajući a potom i šećer.


Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i pažljivo umešati u čvrsti sneg koji ste dobili. 

Masu izručiti u nauljen i brašnom posut pleh. Peći u pećnici 15 minuta na 200 stepeni. 

Ohladiti i podeliti na dva dela.


Priprema krema:
 


Posebno umutiti pavlaku. 

Margarin umutiti sa kakaom i šećerom u prahu, pa umešati pavlaku.

Na tacnu staviti prvu koru, poprskati je rumom i premazati polovinom krema. 



Staviti drugu koru, poprskati rumom i premazati ostatkom krema.

Tortu na kraju posuti kakaom, staviti da se ohladi i poslužiti.


Savjet: ukoliko nemate vremena za pripremu biskvitne kore , možete koristiti piškote ili gotove biskvitne kore,užitak je njamiii..


Dobar tek!


Izvor:novine.ca

Nema komentara:

Objavi komentar