Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
ponedjeljak, 8. siječnja 2018.
Brzi ,neodoljivi pariški tiramisu - pravi užitak
Priprema ovog kolača je jako jednostavna a užitak u ovoj poslastici je fantastičan,uvijek traži zalogaj više prosto neodoljivo, probajte, sigurno će vas oduševiti....
Potrebno:
- 6 jaja,
- 6 kašika brašna,
- kesica praška za pecivo,
- 6 kašika šećera u prahu,
- 2 kašike kakaa.
Za krem:
- 2 pakovanja margarina,
- 2 kašike šećera u prahu,
- 2 šolje slatke pavlake,
- 1 kašika kakaa,
- rum za aromu
Način pripreme
Odvojiti žumanca i belanca te umešati čvrst sneg od belanaca ,dodavati žumanca jedno po jedno stalno mešajući a potom i šećer.
Dodati brašno pomešano sa praškom za pecivo i pažljivo umešati u čvrsti sneg koji ste dobili.
Masu izručiti u nauljen i brašnom posut pleh. Peći u pećnici 15 minuta na 200 stepeni.
Ohladiti i podeliti na dva dela.
Priprema krema:
Posebno umutiti pavlaku.
Margarin umutiti sa kakaom i šećerom u prahu, pa umešati pavlaku.
Na tacnu staviti prvu koru, poprskati je rumom i premazati polovinom krema.
Staviti drugu koru, poprskati rumom i premazati ostatkom krema.
Tortu na kraju posuti kakaom, staviti da se ohladi i poslužiti.
Savjet: ukoliko nemate vremena za pripremu biskvitne kore , možete koristiti piškote ili gotove biskvitne kore,užitak je njamiii..
Dobar tek!
Izvor:novine.ca
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar