Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
srijeda, 17. siječnja 2018.
Brzi recept za finu i ukusnu teleću džigericu - kao iz restorana
Većina ljudi kad im pomenemo jela od džigerice nesvjesno naprave grimasu na licu ili kazu kako baš nisu ljubitelji džigerice.Međutim tajna leži u pravoj pripremi kako bi ova namirnica bogata potrebnim mineralima a naročito željezom bila češće na našim trpezama.S toga danas dijelim jedan jako ukusan recept za pripremu fine i ukusne teleće džigerice....
Potrebno:
- 500g teleće džigerice
- 1 kašika ulja po izboru( maslinovo ili biljno)
- 1dcl kisele pavlake
- sitno isječen peršun po želji
- 1 češanj češnjaka
Priprema:
U dubljoj tavi zagrijati ulje pa dodati teleću džigericu isječenu na tanje komade i uvaljanu u brašno.
Pustiti da se rumeno isprži sa obje strane, a potom preko pržene džigerice sipati kiselu pavlaku, sitno isječeni peršun i češnjak.
Posoliti i malo pobiberiti pa ostaviti da malo krčka u sosu dok ne bude mekana.
Po potrebi dodati malo supe u umak i toplo služiti uz pire krompir ili sa obarenim krompirom.
Dobar tek!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar