srijeda, 17. siječnja 2018.

Brzi recept za finu i ukusnu teleću džigericu - kao iz restorana



Većina ljudi kad im pomenemo jela od džigerice nesvjesno naprave grimasu na licu ili kazu kako baš nisu ljubitelji džigerice.Međutim tajna leži u pravoj pripremi kako bi ova namirnica bogata potrebnim mineralima a naročito željezom bila češće na našim trpezama.S toga danas dijelim jedan jako ukusan recept za pripremu fine i ukusne teleće džigerice....




Potrebno:

- 500g teleće džigerice
- 1 kašika ulja po izboru( maslinovo ili biljno)
- 1dcl  kisele pavlake
- sitno isječen peršun po želji
- 1 češanj češnjaka

Priprema:

U dubljoj tavi zagrijati ulje pa dodati teleću džigericu isječenu na tanje komade i uvaljanu u brašno.

Pustiti da se rumeno isprži sa obje strane, a potom preko pržene džigerice sipati kiselu pavlaku, sitno isječeni peršun i češnjak.



Posoliti i malo pobiberiti pa ostaviti da malo krčka u sosu dok ne bude mekana.

Po potrebi dodati malo supe u umak i toplo služiti uz pire krompir ili sa obarenim krompirom.

Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar