Kako namirnice i biljke pomažu kao hrana i lijek , brzi i jednostavni recepti,sve što nam priroda nudi na dohvat ruke.
srijeda, 17. siječnja 2018.
Fina i ukusna piletina u umuku od kisele pavlake
Ovaj recept je jako jednostavan a količinu mesa možete prilagoditi u zavisnosti od broja osoba za koje pripremate.Jako,jako ukusno i savršenstvo za vašu trpezu,baš kao iz kuhinje vrhunskog kuhara..
Potrebno:
- 1 cijelo pile
- 1 kašika maslaca ili ulja
- 1 kašika brašna
- 125g mladog kajmaka
- 2 kašike kisele pavlake
- sok od limuna
- malo peršuna
Priprema.
Staviti pile u šerpu sa zagrijanom mašću pa ga pržiti na umjerenoj temperaturi dolivajući često vodom.
Poklopiti šerpu i s vremena na vrijeme okretati pile da lijepo porumeni sa svih strana.
Gotovo pile izvaditi iz šerpe i isjeći na komade.
Za to vrijeme u šerpu staviti maslac ili ulje da se zagrije a potom dodati kašiku brašna da se upži ali da ostane bijelo.
Dodati mladi kajmak i kiselu pavlaku, te sok u kome se pržilo pile, nasuti limunov sok, posoliti, promiješati, pa u ovaj umak staviti isječeno pileće meso da se malo krčka.
Na kraju posuti sa isječenim listom peršuna.Dobar tek!
Pretplati se na:
Objavi komentare (Atom)
Nema komentara:
Objavi komentar