srijeda, 17. siječnja 2018.

Fina i ukusna piletina u umuku od kisele pavlake


Ovaj recept je jako jednostavan a količinu mesa možete prilagoditi u zavisnosti od broja osoba za koje pripremate.Jako,jako ukusno i savršenstvo za vašu trpezu,baš kao iz kuhinje vrhunskog kuhara..




Potrebno:

- 1 cijelo pile
- 1 kašika maslaca ili ulja
- 1 kašika brašna
- 125g mladog kajmaka
- 2 kašike kisele pavlake
- sok od limuna
- malo peršuna

Priprema.

Staviti pile u šerpu sa zagrijanom mašću pa ga pržiti na umjerenoj temperaturi dolivajući često vodom.

Poklopiti šerpu i s vremena na vrijeme okretati pile da lijepo porumeni sa svih strana.

Gotovo pile izvaditi iz šerpe i isjeći na komade.

Za to vrijeme u šerpu staviti maslac ili ulje da se zagrije a potom dodati kašiku brašna da se upži ali da ostane bijelo.



Dodati mladi kajmak i kiselu pavlaku, te sok u kome se pržilo pile, nasuti limunov sok, posoliti, promiješati, pa u ovaj umak staviti isječeno pileće meso da se malo krčka.

Na kraju posuti sa isječenim listom peršuna.Dobar tek!

Nema komentara:

Objavi komentar